Πάντα το φθινόπωρο μας έρχεται και μια επιθυμία ανανέωσης. Πως μπορούμε όμως να ανανεώσουμε το σπίτι μας ανέξοδα; Παρακάτω σας παραθέτω κάποιες ιδέες που μπορείτε να βασιστείτε για μια γρήγορη αλλά ευχάριστη ανανέωση. Ανανεώστε το σπίτι σας

  1. Αλλάξετε χρώμα στα ριχτάρια του καναπέ. Αγοράστε υφάσματα πολύχρωμα ή και μονόχρωμα (προτιμήστε έντονα χρώματα), προσαρμόστε τα στο μήκος του καναπέ και χρησιμοποιήστε τα σαν ριχτάρια. Αλλάζει αμέσως η όψη του καναπέ και σας γεμίζει ενέργεια.
  2. Διαλέξτε ένα όμορφο ύφασμα ταπετσαρίας και στολίστε ένα τοίχο, ο χώρος αμέσως θα διαφοροποιηθεί!
  3. Αν έχετε ήδη γλάστρες στο σπίτι, αλλάξετε τα φυτά που έχουν μέσα, ή φυτέψτε κάτι διαφορετικό.
  4. Αλλάξτε διακόσμηση στον χώρο σας. Μετακινήστε έπιπλα, αν μπορείτε αγοράστε κι ένα νέο κομμάτι, ο χώρος σας αμέσως δείχνει διαφορετικός κι η διάθεση σας επίσης!
  5. Αλλάξτε ερμάρια! Η πιο φασαριόζικη δουλειά της νοικοκυράς αλλά αξίζει τον κόπο. Συνήθως όταν αλλάζουμε ερμάρια βρίσκουμε ρούχα ξεχασμένα που δεν μας χρησιμεύουν πια. Μπορούμε να τα δώσουμε παρακάτω σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή στους κάδους ανακύκλωσης ρούχων.
  6. Βάλτε μικρά ραφάκια σε διάφορους χώρους. Ειδικά στην κουζίνα πάντα υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω χώρους φύλαξης. Τα μικρά ραφάκια είναι μια όμορφη κι εύκολη λύση.
  7. Αλλάξτε διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο. Διαλέξτε χρωματιστά μαξιλάρακια σεντόνια και σκεπάσματα. Αλλαγή διάθεσης και την ώρα του ύπνου.
  8. Αν σας αρέσουν τα κεριά, γεμίστε το σαλόνι με κεριά χρωματιστά, αρωματικού τύπου, υπάρχουν πολλά είδη στο εμπόριο ή μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνοι σας! Προσέχετε μόνο να μην τα ξεχνάτε αναμμένα!
  9. Αν πιάνουν τα χέρια σας βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει χρησιμοποιήστε ανακυκλώσιμα υλικά για διακόσμηση. Γυάλινα μπουκάλια και παλέτες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε φωτιστικά, τραπεζάκια και πρωτότυπα κάδρα.
  10. Τέλος, βάλτε τις φόρμες σας και μπογιατίστε το σπίτι! Πλέον η διαδικασία είναι πολύ εύκολη αφού κυκλοφορούν μπογιές οι οποίες δεν χρειάζονται υπόστρωμα, ούτε ιδιαίτερες διαδικασίες διάλυσης της μπογιάς, για ένα πανέμορφο φινίρισμα!

Ανανεώστε το σπίτι σας

Ακολούθησε το LoveLife και στο Facebook για να παίρνεις ενημερώσεις για όλα τα άρθρα που ανεβαίνουν