Σε ορισμένες χώρες, το Facebook κρύβει τα likes που παίρνει ένα post. Οι χρήστες μπορούν να δουν πως μια φωτογραφία πήρε likes ή άλλο reaction, αλλά δεν μπορούν να δουν πόσα είναι αυτά στον αριθμό.

 

Το ίδιο ισχύει και στο Instagram, που ανήκει στο Facebook. Πιλοτικά, σε κάποιες χώρες, οι χρήστες δεν μπορούν να δουν πόσα likes μάζεψε ένα post.

 

Γιατί το Facebook κρύβει τα likes από τους χρήστες;

O ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, θέλει τους χρήστες να έχουν μια καλύτερη εμπειρία χρήσης του δικτύου.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι χρήστες αποφεύγουν να συμμετέχουν σε online συζητήσεις, λόγω του μικρού αριθμού likes που αυτές έχουν.  Με το κρύψιμο των likes δεν θα επηρεάζονται στο να εκφράζονται διαδικτυακά από την απόδοση μιας φωτογραφίας.

 

Αντίθετα, με τον τρόπο αυτό, θεωρεί πως θα θα στρέψει την προσοχή των χρηστών σε πιο ποιοτικό τρόπο έκφρασης. Έτσι και οι χρήστες δεν θα ανεβάζουν posts απλά για τα likes, αλλά επειδή αυτά έχουν κάτι πιο ουσιαστικό να πουν.

 

 

To Facebook σε ορισμένες χώρες κρύβει τον αριθμό των likes κάτω από τα posts

Τι περιμένει να κερδίσει

Αυτό είναι και το στοίχημα που θέλει να κερδίσει. Λόγω του ότι στο Facebook υπάρχει περιεχόμενο για το οτιδήποτε, θέλει να βλέπει και πιο ουσιαστικές σχέσεις να χτίζονται ανάμεσα στους χρήστες. 

 

Οι ποιοτικές αυτές σχέσεις για να αναπτυχθούν, δεν θα πρέπει να περιορίζονται από πιο «ρηχές» μετρήσεις, όπως ένα like. 

 

Το ίδιο συμβαίνει και στο Instagram. Υπάρχουν πολλοί επίδοξοι influencers που βασίζονται στον αριθμό των likes που παίρνουν προκειμένου να διαφημίζονται και να ανεβάζουν το κασέ τους.

 

Συχνά όμως, τα περισσότερα likes είναι αγορασμένα ή αποτέλεσμα μηχανικής / παθητικής συμπεριφοράς των χρηστών.

 

Έτσι όμως ξεγελιέται ο απλός κόσμος που «θαμπώνεται» από έναν φουσκωμένο αριθμό likes. 

 

Μάς δείχνει τι είναι πιο σημαντικό 

Η κίνηση αυτή του Facebook (που κανείς δεν ξέρει ακόμη αν θα γίνει πραγματικότητα) δείχνει τι είναι πιο σημαντικό στην online ζωή των χρηστών του. 

 

Η ποιότητα των όσων αναρτάμε είναι που ξεχωρίζει και όχι ο αριθμός των likes.

 

Και τι όμορφη υπενθύμιση και σε εμάς! Να δίνουμε προσοχή στην ποιότητα γύρω μας και να μην θαμπωνόμαστε από αριθμούς, που αρκετές φορές είναι και κενοί. 

 

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!