Η κουζίνα του σπιτιού μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού είναι το μέρος που περνάμε την περισσότερη ώρα της ημέρας καθώς εκεί ετοιμάζουμε όλα τα γεύματα για την οικογένεια και συνήθως εκεί καθόμαστε για φαγητό. Υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες στους οποίους να βασιστούμε για να είναι η κουζίνα μας πρακτική όσον αφορά στη χρήση και συνάμα ευχάριστος χώρος γεμάτος θετική ενέργεια;

  1. Πρέπει να υπάρχει χρωματική αρμονία στα στοιχεία της κουζίνας, ντουλάπια, πάγκους και ηλεκτρικές συσκευές. Διαλέγουμε ήρεμα χρώματα για χαλαρωτικό αποτέλεσμα ή έντονα και δυνατά για πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Οι οικιακές συσκευές πρέπει οπωσδήποτε να έχουν όλες το ίδιο χρώμα. Στο εμπόριο υπάρχουν όλων των ειδών και χρωματισμών συσκευές και σίγουρα θα βρείτε αυτό που ζητάτε.
  2. Σύμφωνα με τους ειδικούς η απόσταση μεταξύ του ψυγείου, της εστίας και του νεροχύτη πρέπει να είναι ίση και να σχηματίζει τρίγωνο «το τρίγωνο της κουζίνας», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, ούτως ώστε η κουζίνα να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
  3. Το φως παίζει πολύ ρόλο στην κουζίνα, οπότε επιλέγουμε να βάλουμε το νεροχύτη πίσω από ένα μεγάλο παράθυρο που κατά προτίμηση να βλέπει ήλιο. Επίσης επιλέγουμε δυνατό φωτισμό.
  4. Για να γίνει η κουζίνα μας λειτουργική πρέπει οι χώροι φύλαξης των εργαλείων που χρησιμοποιούμε και των υλικών μας να είναι προσβάσιμοι – όχι ψηλά τοποθετημένα – αφού τα χρησιμοποιούμε επί καθημερινής βάσης.
  5. Τέλος, καλό είναι να υπάρχει η επιλογή σε περίπτωση που «επικρατεί χαμός» στην κουζίνα να μπορεί να απομονωθεί ίσως με μια πόρτα ή κι’ ένα διαχωριστικό.

Σύμφωνα με όσα προστάζει το Φενγκ Σούι, αν τοποθετήσεις έναν καθρέπτη πίσω από την ηλεκτρική κουζίνα, θα βοηθήσεις να μεγιστοποιηθεί η ενέργεια του χώρου ενώ ταυτόχρονα θα τον κάνει να δείχνει μεγαλύτερος. Και φυσικά, θα έχεις τον έλεγχο των πάντων, βλέποντας τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σου την ώρα που μαγειρεύεις.

Μικρές συμβουλές για χαρούμενες στιγμές!