Μετά από μια κουραστική μέρα βγείτε στο μπαλκόνι για λίγη δροσιά και ξεκούραση! Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να φτιάξετε ένα όμορφο πράσινο περιβάλλον σ ένα μικρό μπαλκόνι; Μικρό μπαλκόνι έξυπνες λύσεις

Το μπλε γιασεμί


Πρώτα απ όλα βάλτε χρώμα στον περίγυρό σας, φυτέψτε λουλούδια κατά προτίμηση ανθεκτικά στη ζέστη όπως είναι για παράδειγμα το εντυπωσιακό μπλε γιασεμί.

Με πυκνό γυαλιστερό φύλλωμα και πλούσια ανθοφορία, το πλουμπάγκο όπως είναι η επίσημη ονομασία του, παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στον ήλιο και τη ζέστη.

Αναπτύσσεται σε ηλιοφανείς θέσεις και όσο περισσότερο ήλιο δέχεται καθημερινά, τόσο περισσότερο μας χαρίζει τα υπέροχα γαλάζια λουλούδια του.

Έχει γρήγορη ανάπτυξη, φτάνει σε ύψος τα δύο μέτρα και επιλέγεται από τους κηποτέχνες για φύτευση σε παρτέρια, σε χαμηλούς φράχτες και σε πέργκολες.

Ο Ιβίσκος


Ο ιβίσκος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια του κήπου που αντέχει πολύ στη ζέστη και στον έντονο ήλιο του μεσογειακού καλοκαιριού. Σε ηλιοφανείς θέσεις, ο ιβίσκος έχει πλουσιότερη ανθοφορία ενώ σε ημισκιερές θέσεις, η εμφάνιση λουλουδιών είναι περιορισμένη.

Ο ιβίσκος εντυπωσιάζει με τα υπέροχα μεγάλα άνθη, λευκού, μωβ, κόκκινου, πορτοκαλί και ροζ χρώματος που ξεπροβάλλουν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Ο κατιφές


Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον κατιφέ, ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό τόσο στη ζέστη όσο και στην έντονη καλοκαιρινή ηλιοφάνεια.

Ετήσιο καλλωπιστικό φυτό, ο κατιφές ξεχωρίζει για την πλούσια παρατεταμένη ανθοφορία που ξεκινά από την άνοιξη και μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις αρχές του χειμώνα.

Τι κάνουμε αν ο χώρος μας είναι περιορισμένος;

Τι γίνεται όμως αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος; Φυτέψτε λουλούδια σε καφάσια αντι για γλάστρες. Τα καφάσια αποτελούν έναν πολύ ωραίο τρόπο για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για γλάστρες, αντί για τραπέζι ή ακόμα και να αντικαταστήσετε με αυτά τις καρέκλες σας.

Βάλτε ράφια για έξτρα αποθήκευση

Οι γωνίες των μπαλκονιών ανάμεσα στα κάγκελα συνήθως μένουν ανεκμετάλλευτες. Βάλτε εκεί ξύλινα ραφάκια για να αποθηκεύετε πράγματα ή για να τα χρησιμοποιείτε ως πρόσθετα τραπεζάκια όταν έχετε κόσμο.

Μπορείτε να χαρίσετε φως και ρομαντική διάθεση με διάφορα διακοσμητικά κρεμαστά λαμπάκια. Ακόμα τα σποτ είναι ιδιαίτερα κομψά και λειτουργικά και χαρίζουν ατμοσφαιρική διάθεση στο μπαλκόνι, επίσης δεν πιάνουν καθόλου χώρο.

Τέλος, καλέστε φίλους! Με χαλαρή διάθεση γευστικά κοκτέιλ και όμορφες μυρωδιές από τα λουλούδια που σας περιτριγυρίζουν, τα βράδια του καλοκαιριού θα περάσουν όμορφα!

Μικρό μπαλκόνι έξυπνες λύσεις