Το σπίτι είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της μέρας (πέρα από τις ώρες εργασίας), γι’ αυτό και θέλουμε να μας εμπνέει, να μας φτιάχνει τη διάθεση, να το… χαιρόμαστε! Και μπορούμε να έχουμε το σπίτι που ονειρευόμαστε, είτε είναι μικρό είτε μεγάλο.

Με τη σωστή διακόσμηση ένα απλό σπίτι μπορεί να μετατραπεί στον παράδεισό μας.

Αρκεί να προσέξουμε κάποια στοιχεία της διακόσμησης:
* Βάλτε χρώμα! Στις μεσογειακές χώρες οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι λευκοί τοίχοι είναι ιδανικοί, γιατί δίνουν πιο φωτεινό αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρέπει να βάζουμε χρώμα στη ζωή μας, αλλά και ότι τα σκούρα χρώματα προσδίδουν πολυτέλεια.

* Ένα φωτιστικό κρεμασμένο είτε πολύ ψηλά είτε πολύ χαμηλά αλλάζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

* Ο συνδυασμός πολυτελών με ευτελή ή μοντέρνα υλικά είναι η σύγχρονη προσέγγιση του design. Για παράδειγμα, ένα ξύλινο τραπέζι συνδυάζεται με ένα χαλί από μετάξι ή οικονομικές εύκολα καθαριζόμενες καρέκλες ή ένα δερμάτινο καναπέ.

* Βάλτε καθρέπτες: οι καθρέπτες μπορούν να μεγαλώσουν τον χώρο δίνοντας προοπτική και βάθος.

* Δεν έχεις χώρο για βοηθητικό τραπεζάκι; Κανένα πρόβλημα! Οι παλιές εγκυκλοπαίδειες μπορούν να γίνουν ένα εξαιρετικό τραπεζάκι, όπως και ένα τρίποδο γλάστρας των πέντε ευρώ, στο οποίο θα κολλήσεις ένα δίσκο.

* Τα ράφια του τζακιού είναι ένας «κρυφός» τρόπος να διακοσμήσεις με επιτυχία! Εκμεταλλεύσου στο έπακρο τον κενό χώρο με τέχνη, παλιά εργαλεία και τον κατάλληλο φωτισμό και ζωντάνεψε έναν παραμελημένο διακοσμητικά χώρο.

* Οι ασορτί βιβλιοθήκες είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να δώσεις συμμετρία σε ένα χώρο. Είτε ανάμεσα από τζάκι, είτε ανάμεσα από καναπέ ή γραφείο, η συμμετρική διαρρύθμιση τραβάει την προσοχή, αναδεικνύει τον χώρο και κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

* Οργάνωσε την βιβλιοθήκη σου ανά χρώμα! Οι αποχρώσεις του κόκκινου, του μπλε, του άσπρου και του μαύρου είναι οι πιο συνηθισμένες σε εξώφυλλα βιβλίου.

Οδηγός διακόσμησης για το σπίτι