Μπαίνουμε από αύριο στον Χειμώνα. Θέλοντας και μη, θα έχουμε στον προϋπολογισμό μας και κάποια επιπλέον έξοδα, για να διατηρήσουμε ζεστό το σπίτι μας.

Υπάρχουν καλές, έξυπνες επιλογές, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να μειώσετε το κόστος θέρμανσης σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να εξασφαλίσετε χαμηλούς λογαριασμούς πολύ εύκολα με τους παρακάτω τρόπους:

Μειώστε τη θερμοκρασία των καλοριφέρ

Μειώστε τη θερμοκρασία των καλοριφέρ τη νύχτα, καθώς και όταν δεν είναι κανείς στο σπίτι. Τοποθετώντας έξυπνους θερμοστάτες στο σπίτι σας, μπορείτε να τους προγραμματίσετε έτσι ώστε να διατηρούν συγκεκριμένες θερμοκρασίες τις ώρες που είσαστε στο σπίτι αλλά και να μειώνουν αυτόματα την θερμοκρασία όταν απουσιάζετε.

Τα βράδια μπορείτε να μειώνετε τη θερμοκρασία αλλά να φροντίζετε ώστε να μην πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Έτσι πετυχαίνετε να έχετε μια πολύ καλή θερμοκρασία ώστε να κοιμάστε άνετα, χωρίς να κρυώνετε και ταυτόχρονα δε θα ανησυχείτε για τυχόν πάγωμα των σωλήνων του δικτύου θέρμανσης ακόμα και τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα.

Χρησιμοποιείστε τη θερμάστρα σας έξυπνα

Αν η διαρρύθμιση του σπιτιού σας είναι τέτοια ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούνται όλα τα δωμάτια, η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να κλείσετε την κεντρική θέρμανση και να χρησιμοποιήσετε αυτόνομες θερμάστρες.

Οι θερμάστρες είναι λιγότερο αποτελεσματικές σε σχέση με την θέρμανση που προσφέρει μια κεντρική θέρμανση αλλά σίγουρα είναι αρκετά πιο οικονομικές. Ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με έναν αφυγραντήρα ο οποίος έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση, δημιουργείς το ιδανικό ζεστό περιβάλλον στο σπίτι σου.

Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιείτε τα αερόθερμα στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι. Τα ανοίγετε κάθε φορά που μπαίνετε στο δωμάτιο και τα κλείνετε όταν φεύγετε.

Ντυθείτε πιο ζεστά

Το να κυκλοφορείτε με το αγαπημένο σας σορτσάκι μέσα στο σπίτι το χειμώνα ίσως να μην έχει πολύ νόημα. Τον χειμώνα έχει κρύο και όπως ντυνόμαστε ζεστά όταν βγαίνουμε έξω, μπορούμε να το κάνουμε και όταν είμαστε μέσα στο σπίτι.

Επιλέξτε να φορέσετε ένα πουλόβερ, μια ζεστή και άνετη φόρμα γυμναστικής από κάτω και χοντρές κάλτσες. Δεν κοστίζει τίποτα και μπορείτε να κυκλοφορείτε άνετα μέσα στο σπίτι διατηρώντας πιο χαμηλή τη θερμοκρασία σώζοντας χρήματα.

Στρώστε χαλιά στο πάτωμα

Επίσης μπορείτε να στρώσετε χαλιά στα πατώματα και να βάλετε αεροστόπ στις πόρτες και στα παράθυρα. Αυτό θα κρατήσει το κρύο έξω και θα διατηρήσει σταθερή την θερμοκρασία μέσα στο σπίτι.


Χρησιμοποιείστε αφυγραντήρα

Το να χρησιμοποιείτε τον αφυγραντήρα παράλληλα με τους υπόλοιπους τρόπους θέρμανσης, μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος των λογαριασμών σας για τον χειμώνα. Συγκεκριμένα, όταν ο αέρας μέσα στο σπίτι περιέχει ποσοστό υγρασίας, μεταξύ 50-55%, διατηρείται ζεστός πιο εύκολα. Έτσι μπορείτε να ανοίγετε την θέρμανση του σπιτιού σας λιγότερες ώρες, εξοικονομώντας ρεύμα.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.