Το Motorola RAZR ήταν ένα μοντέλο – ναυαρχίδα για την κατασκευάστρια εταιρεία. Με τον αγαπημένο, κατά την εποχή, flip σχεδιασμό, η αναβίωση του αγαπημένου μοντέλου κρατάει και επεκτείνει τη χρήση του, εισάγοντάς μας στην εποχή των foldables κινητών.

Μετά τις Samsung και Huawei, και η Motorola πλέον δείχνει πανέτοιμη να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή των κινητών, επενδύοντας πάνω σε ένα  μοντέλο – ορόσημο, που ήταν στις δόξες του στα μέσα του 2000. 

Αν και η κατηγορία αυτή ονομάζεται foldables, εντούτοις η συγκεκριμένη συσκευή κρατά τον flippable σχεδιασμό που ήταν ευρέως αναγνωρισμένος πριν μια δεκαετία και κάτι. Αυτή θα είναι και μια κύρια διαφορά από τις 2 προαναφερθείσες εταιρείες, τα foldables μοντέλα των οποίων ανοίγουν σε μορφή βιβλίου. 

 

 

Χαρακτηριστικό η οθόνη του

Το μοντέλο έρχεται με μια OLED 21:9 CinemaVision οθόνη 6,2 ιντσών, με την ανάλυση να βρίσκεται στα 2142×876 pixels. Το σημείο αναφοράς φυσικά είναι ο τρόπος που η οθόνη αναδιπλώνεται από πάνω προς τα κάτω, κάνοντάς την μια από τις μεγαλύτερες που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Φυσικά το τηλεφωνο θα κρατήσει και τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής οθόνης. Καθώς θα είναι κλειστό, θα υπάρχει η οθόνη των 2.7 ιντσών που θα επιτρέπει τις απλές και γρήγορες λειτουργίες. Ειδοποιήσεις, επιλογή μουσικής, Google Assistant και φυσικά, την κύρια κάμερα που όταν είναι κλειστό θα χρησιμοποιείται για selfies

 

Τα χαρακτηριστικά του νέου Motorola RAZR

Πέρα από την… ερωτεύσιμη επέκταση της οθόνης, υπάρχουν και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής, που εκ πρώτης δεν φαίνεται να έχουν κάτι το ιδιαίτερα καινοτόμο. 

Θα «φοράει» ως επεξεργαστή τον οκταπύρηνο Snapdragon 710, με 6GB RAM και 128GB ως χωρητικότητα.

Η κύρια κάμερα του έρχεται στα 16MP, με Laser Auto Focus, Night Vision καθώς και ΑΙ. Υπάρχει και δεύτερη κάμερα στα 5MP η οποία χρησιμεύει για selfies, όταν το τηλέφωνο είναι ανοικτό. 

Έχει 2 μπαταρίες, μια στην κάθε πλευρά όταν είναι ανοιχτό, με συνολική χωρητικότητα τα 2500 mΑh. Μπορεί να φαίνεται λίγο, η επίσημη θέση της εταιρείας όμως είναι πως διαρκεί μια ολόκληρη μέρα. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό της  χρήσης του, θα καλύπτεται καθώς το τηλέφωνο θα είναι σε θέση αναδίπλωσης. 

 

Και η τιμή;

Το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει από τον Γενάρη του 2020 στην Αμερική, με αρχική τιμή τα $1,500. Μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως ακριβό, ωστόσο η τιμή είναι ανταγωνιστική, αν κρίνουμε πως ανήκει στην κατηγορία των foldables. Μιας κατηγορίας που οι αρχικές τιμές είναι αισθητά ακριβότερες από τις αντίστοιχες «συμβατικές» συσκευές. 

Χάριν παραδείγματος, να αναφερθεί πως το Samsung Fold ξεκινά στα $1,980. Αντίστοιχα, το Mate X της Huawei που κυκλοφορεί στην Κίνα είναι στα $2,400. Οι τιμές αυτές κάνουν το Motorola RAZR το πιο οικονομικό foldable κινητό της κατηγορίας του. 

 

Δείτε το εδώ και σε βίντεο ανάλυση από το CNET και εδώ την παρουσίαση από την επίσημη ιστοσελίδα της Motorola.