Η ταινία «Χάτσικο» με πρωταγωνιστή τον Ριτσαρντ Γκιρ γυρίστηκε το 2009 και συγκίνησε όλο τον κόσμο. Η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Ο πιο πιστός σκύλος. Αφορά την ιστορία ενός σκύλου πιστά αφοσιωμένου στον καθηγητή Χιντεσάμπουρο Ουένο, ο οποίος υιοθέτησε ένα λευκό κουτάβι ράτσας «Ακίτα», ηλικίας δύο περίπου μηνών.

Αληθινή ιστορία

Ο καθηγητής μεγάλωσε τον Χάτσικο σαν πραγματικό φίλο και σύντροφο. Ήταν αχώριστοι και καθημερινά περπατούσαν μαζί μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια, όπου ο καθηγητής έπαιρνε το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο. Μετά ο σκύλος επέστρεφε σπίτι, αλλά το απόγευμα ξαναγύριζε στον σταθμό για να «παραλάβει» το αφεντικό του. Αυτό συνέβαινε καθημερινά έως τον Μάιο του 1925, όταν ο καθηγητής έπαθε εγκεφαλικό, καθώς έκανε διάλεξη.

Μετά απ’ αυτό ο σκύλος συνέχιζε να πηγαίνει στο σταθμό περιμένοντας το αφεντικό του… ο Χάτσικο έμεινε στην ιστορία σαν σύμβολο αφοσίωσης και πίστης. Στο Τόκιο της Ιαπωνίας, στην έξοδο του σταθμού Σιμπούγια, υπάρχει ένα επιβλητικό μπρούτζινο άγαλμα του «πιστού σκύλου» που στην Ιαπωνία τιμάται ως εθνικός ήρωας.

Η ταινία

Η ιστορία του λευκού κουταβιού που συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2009, με τον τίτλο «Χάτσικο: Η ιστορία ενός σκύλου». Τον ρόλο του καθηγητή ενσάρκωσε ο Ρίτσαρντ Γκιρ σε μια συγκινητική ταινία που κέρδισε τις εντυπώσεις. Η ιστορία διαδραματίζεται στις ΗΠΑ, στη σύγχρονη εποχή κι’ απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Κατάφερε να συγκινήσει τους τηλεθεατές τόσο για την ερμηνεία του Γκιρ, αδιαμφισβήτητα όμως την παράσταση την έκλεψε ο Χάτσικο.

Δίδαγμα της ιστορίας

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε πως η αγάπη του σκύλου είναι αναντικατάστατη. Παρόλες τις δυσκολίες και τις κακουχίες που είχε περάσει ο Χάτσικο, ο πιο πιστός σκύλος. Αφού πήγαινε καθημερινά στο σταθμό, συνέχιζε να περιμένει το αφεντικό του. Με βροχή και κρύο, διανύοντας χιλιόμετρα για να φτάσει εκεί. Τίποτε δεν πτοούσε τον Χάτσικο. Κάθε μέρα πήγαινε στον σιδηροδρομικό σταθμό. Να περιμένει τον φίλο του… Ακόμη και μετά τον θάνατό του…

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!