Οι ρυθμοί της ζωής μας έχουν πλέον αυξηθεί και λίγος είναι ο χρόνος που μένουμε στο σπίτι. Το καθάρισμα του σπιτιού όμως επιτακτική ανάγκη, γίνεται μόνο τις μέρες που δεν εργαζόμαστε. Με κάποιες μικρές συνήθειες όμως μπορούμε να διατηρήσουμε το σπίτι μας καθαρό και συγυρισμένο.

Μυστικά για λαμπερό σπίτι; Όχι πια πετάμενα αντικείμενα.

Αγοράστε κουτιά διαφόρων μεγεθών και τοποθετήστε μέσα σε αυτά αντικείμενα που δε χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Κρύψτε τα μέσα σε ντουλάπια ή κάτω από το κρεβάτι. Με αυτόν τον τρόπο δε θα γεμίζει το σπίτι σας με αχρείαστα πράγματα.

Μυρίζει άσχημα το σπίτι;

Για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από το σπίτι βάλε μία κατσαρόλα με βραστό ξύδι στο κέντρο του κάθε δωματίου. Το ξύδι λόγω της έντονης μυρωδιάς του θα τραβήξει κάθε άσχημη μυρωδιά από το δωμάτιο.

Καθαρό μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μάλιστα με ρυθμούς γρήγορους αφού συνήθως το χρησιμοποιούμε ενώ βιαζόμαστε το πρωί για τη δουλειά. Μόλις πλύνετε το πρόσωπό σας στον νιπτήρα, βάλτε όλα τα πράγματα στη θέση τους (οδοντόβουρτσες, χτένες, λοσιόν, κρέμες και τα σχετικά) και καθαρίστε επί τόπου και τον νιπτήρα. Άμα κάνετε το ίδιο και με την μπανιέρα οι χώροι θα φαίνονται καθαροί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Παρόμοιο αποτέλεσμα μπορείτε να έχετε και στη λεκάνη της τουαλέτας, αφού την περάσετε με ένα υγρομάντηλο καθημερινά.

Αστραφτερά τζάμια

Πως μπορώ να έχω αστραφτερά τζάμια; Βουτήξετε ένα πανάκι σε άσπρο ξύδι ή κρύο τσάι και τρίψετε τα τζάμια ή με μία βρεγμένη εφημερίδα. Γρήγορα και εύκολα θα λάμψουν τα τζάμια σας!

Αφημένα ρούχα

https://lovelife.com.cy/αυτοβελτίωση/δείξε-μου-το-σπίτι-σου-να-σου-πω-ποιός-ε/Φροντίστε να στρώνετε το κρεβάτι σας με το που σηκώνεστε από αυτό. Όταν θα γυρίσετε από τη δουλειά σας και θα το βρείτε τακτοποιημένο θα χαρείτε με την τάξη που θα επικρατεί. Επίσης μη ξεχνάτε να τακτοποιείτε τα ρούχα σας με το που τα βγάζετε. Μην κάνετε το λάθος και πετάτε από εδώ και από εκεί μπλούζες και παντελόνια γιατί ένα είναι το μόνο σίγουρο: θα γεμίσει το δωμάτιό σας με βουνά από ρούχα. Κρεμάστε κατευθείαν τα ρούχα σας ή βάλτε τα για πλύσιμο.

 

Τέλος, πιεστείτε να κάνετε ένα γενικό συμμάζεμα το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, αφού το πρωΐ όλοι βιαζόμαστε για τη δουλειά και θα έχετε καλύτερη διάθεση το πρωί που θα ξυπνήσετε, μιας και το σπίτι θα δείχνει τακτοποιημένο και καθαρό.

 

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!