Από μικροί μαθαίνουμε τη γνωστή παροιμία «φασούλι, το φασούλι γεμίζει το σακούλι». Πρόκειται για μία παροιμία πολύ σημαντική στις μέρες. Η αποταμίευση και η οικονομία χρειάζεται σε κάθε σπίτι. Φυλάγοντας λοιπόν, ένα «φασούλι», το οποίο στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για χρήματα, μπορείς να γεμίσεις το «σακούλι». Το «σακούλι» μπορεί να είναι ένας κουμπαράς. Αγόρασε έναν κουμπαρά τώρα και δες αποτέλεσμα!

Αγόρασε έναν κουμπαρά τώρα!
Αν τα οικονομικά σου αυτό το διάστημα πάνε λίγο ανάποδα, ένας κουμπαράς μπορεί να σε βοηθήσει. Πήγαινε στο κοντινότερο κατάστημα της γειτονιάς και αγόρασε έναν κουμπαρά, χωρίς να χάνεις ευκαιρία. Πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε τη μέρα που θα ξεκινήσεις να αποθηκεύεις χρήματα. Βάλε στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου να μαζέψεις όσα πιο πολλά μπορείς. Μπορείς, αρκεί να θες. Και αυτό το έχουμε γράψει αρκετές φορές!
Τα χρήματα δε φέρνουν ευτυχία, αλλά…
Τα χρήματα δε φέρνουν καθόλου ευτυχία, αντιθέτως αρκετές φορές φέρνουν δυστυχία. Παρόλα αυτά όταν τα έξοδά και οι υποχρεώσεις της οικογένειας είναι αρκετά, χρειάζεσαι κάποια χρήματα έξτρα. Βάλε τον κουμπαρά σου, σε σημείο του σπιτιού που δε θα επηρεάζεσαι να τον ανοίγεις. Βάλε τον σε χώρο κλειστό που θα χωράει μονάχα το χέρι σου για να ρίχνεις ένα-ένα τα νομίσματα. Γιατί «φασούλι, το φασούλι…γεμίζει το σακούλι»!

Βάλε στόχο
Ρίχνε καθημερινά όσα νομίσματα μπορείς και «μέσα-μέσα» ρίχνε και κανένα χαρτονόμισμα. Μπορεί το «φασούλι», να είναι τόσο δα μικρό. Παρόλα αυτά, στο τέλος, μαζεύοντας αρκετά, θα δεις πως είναι περισσότερα από όσα φανταζόσουν. Αποθήκευσε όσα πιο πολλά μπορείς και βάλε στόχο να τα χρησιμοποιήσεις το νέο χρόνο. Αν δεν μπορείς να «συγκρατηθείς», βάλε στόχο να τα χρησιμοποιήσεις μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, σε ταξίδια, σε δώρα και σε φάρμακα.
«Σπάσε» τον κουμπαρά με την οικογένεια σου
Κάτι που συνηθίζουν πολλοί να κάνουν, ειδικά σε μικρά χωριά και πόλεις είναι να αγοράζουν πήλινο κουμπαρά. Αυτό τους βοηθά να μην μπαίνουν στη διαδικασία να «κλέβουν» νομίσματα συχνά. Έτσι, αναμένουν πως και πως την στιγμή, όπου ο κουμπαράς θα «χορτάσει» και δε θα χωράει άλλα νομίσματα. Τότε, σπάνε τον πήλινο κουμπαρά και τα γέλια της οικογένειας ξεκινάνε ένα-ένα να σκάνε.
Υπάρχουν πολλές ιδέες για να βελτιώσεις τα οικονομικά σου. Όμως, ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις, πρώτα απ’ όλα, να αποταμιεύεις. Και να…ρίχνεις χαμόγελα!

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!
Christina Georgiou
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Φωτογράφος
Η Χριστίνα Γεωργίου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κύπρου με πτυχίο Δημοσιογραφίας. Μένει σ’ ένα από τα Κοκκινοχώρια και λατρεύει τα βράδια όταν συχνάζει στην παραδοσιακή αυλή της γιαγιάς.
Ονειροπόλα, ευαίσθητη, δημιουργική, λάτρης της φωτογραφίας, του ραδιοφώνου, των ταξιδιών, της συγγραφής και ό, τι έχει να κάνει με επικοινωνία, δημιουργικότητα, περιπέτεια και όνειρα. Θέλει να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους γύρω της, με τα λόγια και τις πράξεις της. Αγαπά την ποίηση και τους στίχους που μιλάνε για αγάπη και ελπίδα. Αγαπημένη της λέξη χαμόγελο. Ταξίδι η κάθε της στιγμή. Μαγεία το κάθε τι μικρό που την κάνει να χαμογελά.