Η οικονομία στο νοικοκυριό απασχολεί ολοένα και περισσότερο κόσμο στις μέρες μας. Υπάρχουν ουσιαστικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τον λογαριασμό του ρεύματος. Και αυτό είναι σημαντικό για δυο λόγους. Απ’ τη μια θα δούμε τη διαφορά στην τσέπη μας, ενώ απ’ την άλλη σεβόμαστε το περιβάλλον. Απ’ τα λόγια όμως είναι σημαντικό να πάμε στην πράξη, καθώς υπάρχουν τρόποι για να κάνουμε οικονομία στο σπίτι. Ένας από αυτούς αφορά και το ψυγείο μας. Και αυτό γιατί απαντά στο 20% του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά σημεία που αν τα προσέξουμε θα δούμε μείωση στον λογαριασμό μας. Όμως εμείς θα εστιάσουμε σε οχτώ πολύ απλά σημεία. Με αυτά θα δεις τη διαφορά στον λογαριασμό του ρεύματος μέσα απ’ το μαγείρεμα.

Δείτε τις οχτώ συμβουλές:

  1. Είναι σημαντικό το ψυγείο μας να είναι ενεργειακής κλάσης Α+++. Θα δεις ουσιαστική μείωση στον λογαριασμό του ρεύματος, και έτσι θα δεις τη διαφορά στην τσέπη και φυσικά θα σεβαστείς το περιβάλλον.
  2. Είναι σημαντικό να μην είναι κολλημένο στον τοίχο. Και αυτό γιατί είναι καίριας σημασίας να αερίζεται καλά η πλάτη. Θα δεις τη διαφορά στο λογαριασμό μιας και θα λειτουργεί πιο ομαλά.
  3. Αν απουσιάζεις απ’ το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε κλείσε την πρίζα, και άφησε την πόρτα ανοικτή.
  4. Η απόψυξη είναι σημαντική. Και αυτό γιατί αν υπάρχει στρώμα πάγου πέραν των 5 χιλιοστών αυξάνεται κατά 30% η κατανάλωση ρεύματος.
  5. Το λάστιχο της πόρτας δεν πρέπει να είναι φθαρμένο.
  6. Δεν βάζουμε ζεστά φαγητά στο ψυγείο. Αν το αφήσουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου τότε θα εξοικονομήσουμε αρκετό ρεύμα
  7. Ρυθμίζουμε το ψυγείο στους 7οC  και τον καταψύκτη στους -18οC. Είναι οι βέλτιστες θερμοκρασίες για κατανάλωση ρεύματος
  8. Αγοράζουμε πάντα φρέσκα τρόφιμα και όχι κατεψυγμένα. Η επεξεργασία των κατεψυγμένων απαιτεί 10 φορές περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Γενικότερα υπάρχουν αρκετοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας. Απ’ τις ηλεκτρικές κουζίνες. Στη χρήση των πλυντηρίων (ρούχων αλλά και πιάτων). Στον θερμοσίφωνα και αρκετά ακόμη. Αν ακολουθήσεις τις πιο πάνω συμβουλές τότε θα δεις τη διαφορά στην τσέπη σου. Είναι σημαντικό να προσέχουμε τα μικρά μικρά. Γιατί στην τελική αυτά κάνουν τη διαφορά, και από εκείνα μπορείς να κερδίσεις.