Σκέφτηκες ποτέ πως οι τρόποι για έξτρα εισόδημα μπορεί να σε ηρεμήσουν; 

Όλοι όσοι εργάζονται αναμένουν την αμοιβή τους στο τέλος του μήνα για να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους. Γενικότερα, ο τρόπος ζωής του καθενός εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τα χρήματα που βγάζει και από τις ανάγκες (ή προτεραιότητες) που έχει. 

 

Αυτό όμως κρύβει και τις παγίδες του. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι η οικονομική κατάσταση ενός σπιτικού δεν εξαρτάται από το πόσα κερδίζει, αλλά από το πόσα του μένουν στο τέλος κάθε μήνα, θα δει πως ίσως κάτι χρειάζεται να αλλάξει.

 

Και ένα έξτρα εισόδημα θα βοηθήσει ποικιλοτρόπως.

 

Τρόποι για έξτρα εισόδημα που μπορείς να ψάχνεις

Αν βασίζεσαι εξ ολοκλήρου στα όσα βγάζεις από την κύριά σου εργασία, τότε θα ήταν σοφό αν μπορούσες να φυλάξεις ένα ποσό για ώρα ανάγκης. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει και θα προκαλούσε πολύ άγχος να μην έχεις οικονομικό back up όταν χρειαστεί.

 

Από την άλλη, θα ένιωθες πολύ πιο άνετα αν δημιουργούσες κι άλλη πηγή εσόδων. Έτσι θα ήξερες πως κάποια πάγια μέσα στον μήνα θα μπορούσες να τα έδινες από εκεί. Σκέψου αν οι λογαριασμοί του νερού, του ρεύματος, του τηλεφώνου ή ένα μέρος του ενοικίου / δανείου πληρώνονταν από μια δεύτερη εργασία. Θα γλίτωνες πολύ περισσότερα μέσα στον μήνα. 

 

Η νοοτροπία της συνεχούς αναζήτησης   

Αν μπεις στην διαδικασία του να ψάχνεις τρόπους για έξτρα εισόδημα, θα καλλιεργήσεις τη συνήθεια της συνεχούς αναζήτησης. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα χρήματα. Αλλά με την ικανότητα να μην βασίζεσαι μόνο σε ένα πράγμα και να ψάχνεις για λύσεις όταν τις χρειάζεσαι περισσότερο.

 

Η συνήθεια αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Πάντα θα υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να βασιζόμαστε στις δυνάμεις μας για να βρίσκουμε λύσεις σε αδιέξοδα. 

 

Επίσης, με τη συνεχή αναζήτηση, είμαστε πάντα σε εγρήγορση. Δεν φέρνουμε την καταστροφή όταν έρθει μια αναποδιά. Αλλά προσαρμοζόμαστε αναλόγως, ψάχνοντας πάντα για λύσεις και χωρίς να κατηγορούμε τις συγκυρίες για τις αναποδιές που βιώνουμε.

 

Εξαφάνισε το οικονομικό άγχος

Μην περιορίζεις τα έξοδά σου για να βγάζεις τον μήνα. Αντίθετα, να ψάχνεις νέους τρόπους για να κάνεις την καθημερινότητά σου ευκολότερη, χωρίς το άγχος των οικονομικών. 

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.

Privacy Preference Center