Οι ρυθμοί της ζωής μας μάς επιβάλλουν τη συνεχή κίνηση και κοινωνικοποίηση κατά τη διάρκεια της βδομάδας, πόσες φορές όμως νοσταλγούμε την παραμονή μας στο σπίτι για μια ολόκληρη μέρα, με κλειστά τα κινητά και καθόλου κοινωνικές επαφές;

Αυτό ονομάζεται κοκκούνιγκ (από το αγγλικό cocoon=κουκούλι του μεταξοσκώληκα) και σημαίνει αποκηρύσσω για ένα διάστημα φίλους, παρέες, εξόδους κλπ και κλείνομαι μέσα στο προστατευτικό περίβλημα του σπιτιού μου όπου έχω προηγουμένως εφοδιαστεί με φαγητό, ταινίες, βιβλία και ότι άλλο έχει ανάγκη ο καθένας.

Στην ουσία το κοκκούνιγκ μας προσφέρει χαλάρωση, σωματική και πνευματική ξεκούραση. Συνήθως γίνεται από Παρασκευή μέχρι Κυριακή όπου οι ρυθμοί πέφτουν και η ανάγκη για ξεκούραση είναι μεγάλη.

Ιδέες πως μπορείτε να περάσετε ένα ΠαρασκευοΣαββατοκυρίακο κοκκούνιγκ;

Διαβάστε βιβλία. Πολλά βιβλία. Βιβλία ξεχασμένα στα ράφια που δεν είχατε αρκετό χρόνο ν’ ασχοληθείτε μαζί τους, ήρθε η κατάλληλη στιμή.

Χαζέψτε στην τηλεόραση. Μπορεί ν ακούγεται σαν χάσιμο χρόνου αλλά βοηθά το μυαλό να ξεκουραστεί και να φιλτράρει πληροφορίες που μαζεύει τις υπόλοιπες πολυάσχολες μέρες. Δείτε ταινίες που πάντα θέλατε να δείτε αλλά δεν είχατε χρόνο, είτε στην τηλεόραση είτε στον υπολογιστή.

Αναπληρώστε τον χαμένο ύπνο. Κοιμηθείτε χωρίς ξυπνητήρι όσο θέλετε… και όπου θέλετε, κρεβάτι, καναπέ, δική σας η απόφαση αφού το κοκκουνιγκ επιβάλλει πιτζάμες και ξάπλα…

Αν σας αρέσει να ζωγραφίζετε τώρα ήρθε η ώρα, απλά μην το παρακάνετε αφού η έννοια του διημέρου αυτού είναι να ξεκουραστείτε χωρίς να ζοριστείτε.

Πάνω απ όλα μην επιδοθείτε σε δουλειές στο σπίτι. Αυτές μπορεί να γίνουν μια άλλη μέρα…

Τεμπελιάστε, γεμίστε τις μπαταρίες σας, το χρειάζεστε…