Το σπίτι μας είναι προέκταση του εαυτού μας αφού διαμορφώνει τη διάθεσή μας, επίσης είναι ο χώρος στον οποίο καταλήγουμε για ξεκούραση, χαλάρωση και συνεύρεση με αγαπημένα πρόσωπα και την οικογένεια μας.

Είναι απίστευτο το πώς μερικές απλές ιδέες μπορούν να φέρουν μια πιο αισιόδοξη νότα στη ζωή σου. Σήμερα, λοιπόν, θα σου δώσουμε 5+1 έξυπνες ιδέες για διακόσμηση ώστε να νιώσεις λίγο πιο όμορφα στο σπίτι σου.

Απαραίτητοι κανόνες

  1. Άρχισε να πετάς πράγματα! Πολλές φορές το σπίτι, αν και είναι τακτοποιημένο και καθαρό, είναι πνιγμένο με χιλιάδες αχρείαστα πράγματα που αγνοούμε ή έχουμε ξεχάσει την ύπαρξή τους ακόμα. Προχώρα λοιπόν σ ένα ξεκαθάρισμα ξεχασμένων αντικειμένων.
  2. Γέμισε βάζα με λουλούδια και γέμισε το χώρο σου, το βράδυ όταν γυρίσεις στο σπίτι η ευωδία από τα λουλούδια σίγουρα θα σε κάνει να ξεχάσεις τα προβλήματα της ημέρας. Τα χρώματά τους διεγείρουν τα συναισθήματα και απομακρύνουν το στρες και το άγχος.
  3. Δοκίμασε κεριά με περίεργες μυρωδιές ή/και αιθέρια έλαια που χαλαρώνουν. Τα έλαια αυτά διεγείρουν τον εγκέφαλο, μειώνουν το άγχος και θα σε κάνουν να νιώσεις υπέροχα.
  4. Άλλαξε χρώμα στους τοίχους. Πάντα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του χώρου διάλεξε αντίθετο από τα έπιπλα σου χρώμα ούτως ώστε να υπάρχει αντίθεση. Αν τα έπιπλα σας είναι σκούρο ξύλινο χρώμα τότε διάλεξε ανοικτόχρωμους τοίχους, μπορείς όμως να βάλεις σ ένα τοίχο έντονο χρώμα για να δώσεις μια έξτρα νότα!
  5. Το φως είναι πολύ σημαντικό στο να φαίνεται το σπίτι πιο μεγάλο και φωτεινό. Χρησιμοποίησε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες και φωτιστικά με δυνατό φως. Το λευκό ως γνωστόν κάνει κάθε χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο καθαρός. Αν αν δεν θέλεις να καταφύγεις στο απόλυτο λευκό, δοκίμασε παρεμφερείς αποχρώσεις.

5+1. Τέλος υιοθέτησε ένα κατοικίδιο να σου κρατάει συντροφιά και να σε περιμένει το βράδυ να γυρίσεις. Είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου και θα σου προσφέρουν όλη την υποστήριξη που χρειάζεσαι.