Φθινόπωρο. Η κατάλληλη στιγμή για μικρές και μεγάλες αλλαγές. Αν σκέφτεστε την ανακαίνιση ενός δωματίου ή την αλλαγή διακόσμησης, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη μεταβατική αυτή περίοδο που ευνοεί τις αλλαγές.

Πριν, όμως, προχωρήσετε σε αλλαγές, ίσως καλό θα ήταν να ενημερωθείτε για τις τάσεις του φθινοπώρου στη διακόσμηση του σπιτιού. Σίγουρα, θα σας δώσουν φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες, και θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε τη διακόσμηση με βάση το στιλ αλλά και τις ανάγκες σας.

Αυτό το φθινόπωρο τα home trends που θα επικρατήσουν είναι τα εξής:

Ροζ:
Οι ροζ τόνοι, μετά την άνοιξη και το καλοκαίρι, θα δώσουν το παρών και στη φθινοπωρινή/χειμερινή διακόσμηση. Προσφέρουν φωτεινότητα και ζεστασιά στον χώρο.

Υφές:
Από το σοβά και τα τούβλα που θα επιλέξετε για τους τοίχους σας μέχρι τα γούνινα και τα μπουκλέ υφάσματα που θα επιλέξετε για τη διακόσμηση, όλες αυτές οι υφές θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του χώρου σας.

Γήινοι τόνοι:
Οι τολμηρές, μουντές αποχρώσεις σε γήινα χρώματα όπως το μουντό μπλε, το πράσινο της ελιάς, ή τα μπεζ- σοκολατί, μπορούν να απογειώσουν τη διακόσμηση και να δημιουργήσουν ζεστασιά. Ιδίως, αν συνδυαστούν με μουσταρδί, ροδακινί και γαλανές αποχρώσεις.

Κλαδιά και φύλλα:
Αν τα φρέσκα λουλούδια είναι δύσκολο να τα βρείτε τον χειμώνα, μπορείτε εναλλακτικά να διακοσμήσετε τους χώρους σας με κλαδιά από δέντρα και μεγάλα φύλλα. Το μέγεθος εδώ, μάλιστα, παίζει σημασία, καθώς όσο πιο μεγάλα τόσο μεγαλύτερη η εντύπωση που δημιουργούν στον χώρο.

Μπουκλέ υφάσματα:
Μετά τα γούνινα ριχτάρια και τα χνουδωτά μαξιλάρια, η δημιουργικότητα και η έμπνευση περνάει σε άλλο επίπεδο: καναπέδες και πολυθρόνες από μπουκλέ υφάσματα έρχονται να πάρουν τη θέση τους στον χώρο δημιουργώντας μια ζεστασιά και προσφέροντας άνεση.

Ξύλο και φυσικά υλικά:
Το ξύλο και τα φυσικά υλικά συνδυασμένα με μια παλέτα από ουδέτερα χρώματα είναι ένα trend πολύ δυνατό στη διακόσμηση. Η αίσθηση ότι ερχόμαστε πιο κοντά στη φύση και η χρήση υλικών που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον γίνονται ανάγκη και βασική επιλογή στη διακόσμηση πολλών μοντέρνων κατοικιών.

Ματ μαύρο:
Από τους τοίχους μέχρι τα παράθυρα, τα φωτιστικά, τις βρύσες και τον εξοπλισμό του σπιτιού, το ματ μαύρο είναι απόλυτη τάση του φθινοπώρου. Εξασφαλίζει έντονες και εντυπωσιακές αντιθέσεις με τα υπόλοιπα χρώματα στον χώρο.

Τα 80’s:
Τα πολύχρωμα σχέδια και τα έπιπλα με καμπύλες που κυριάρχησαν στη διακόσμηση της δεκαετίας των 8ο’s επιστρέφουν ανανεωμένα και με φρέσκια ματιά.