Η τεχνολογία είναι εδώ για να μας βοηθάει στην καθημερινότητά μας. Υπάρχουν χιλιάδες gadgets που απλοποιούν πολλές εργασίες από όσο τις ξέραμε μέχρι σήμερα. Ένα από τα πιο σημαντικά gadgets που βελτιώνουν και την προσωπικότητά μας, είναι οι eReaders.

 

Τι είναι οι eReaders

Πολύ απλά, είναι ηλεκτρονικές συσκευές στις οποίες μπορείς να προσθέσεις ηλεκτρονικές μορφές βιβλίων. Με αυτόν τον τρόπο, έχεις στην τσάντα, στο γραφείο ή στο κομοδίνο σου έναν κανονικό θησαυρό από χιλιάδες βιβλία.

 

Είναι ο καλύτερος τρόπος που θα μπορούσες να “σκοτώσεις” την ώρα σου. Διαβάζοντας ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο, μπορείς απλά να ταξιδέψεις μαζί του. 

 

Είδη eReaders που υπάρχουν

Είναι πολλά τα είδη, με το Amazon Kindle να είναι το πιο διαδεδομένο. Βέβαια, χρέη eReader εκτελούν και όλα σχεδόν τα tablets, που έχουν προ εγκατεστημένα ανάλογα apps. 

Ωστόσο, συστήνεται ένας καλός eReader, λόγω της φωτεινότητας της οθόνης, που είναι ρυθμισμένη για διάβασμα. 

 

Τα οφέλη των eReaders

Πολλά είναι και τα οφέλη τους. Αναφέρονται πιο κάτω ενδεικτικά 4:

 

1. Φιλικά προς το περιβάλλον

Το κυριότερο, είναι η φιλικότητά τους προς το περιβάλλον. Ένα βιβλίο θέλει πολύ χαρτί για να παραχθεί. Πόσο μάλλον για να εκτυπωθούν και τα τόσα αντίτυπα. Ο eReader λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία έχει και καλή διάρκεια ζωής. 

 

2. Πιο οικονομικά

Συνήθως, η ηλεκτρονική έκδοση ενός βιβλίου είναι πιο οικονομική από την αντίστοιχη έντυπη. Έτσι μπορείς με τα ίδια χρήματα να αγοράζεις περισσότερα βιβλία, αναλόγως φυσικά του είδους.

 

3. Τεράστια η χωρητικότητα

Αν και προσωπικά λατρεύω τις πλούσιες βιβλιοθήκες, εντούτοις δεν μπορώ να παραβλέψω τη λειτουργικότητα των eReaders. Εκατοντάδες είναι τα βιβλία που χωράνε, ενώ μπορείς πάντα να διαγράφεις όσα διάβασες για να κάνεις χώρο στα καινούργια.

 

4. Είναι πάντα μαζί σου

Λόγω του ότι είναι ελαφρύτερα και συγκριτικά μικρότερα από ένα βιβλίο, τα έχεις μαζί σου παντού. Προσωπικά, δεν με απογοήτευσαν ποτέ όταν έπρεπε να περιμένω σε αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου, αεροδρομίου ή οπουδήποτε αλλού. Η καλύτερη συντροφιά όταν είσαι μόνος σου!

 

Ενισχύουν την αγάπη για το βιβλίο

Όσοι αγαπάνε τη “μυρωδιά” του βιβλίου αντιτίθενται στους eReaders. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ για μεγάλο διάστημα έδειχνα προτίμηση στο παραδοσιακό μετροφύλισμα. 

 

Όταν όμως αποφάσισα να δοκιμάσω και σε eReader, τότε συνειδητοποίησα πως έβρισκα περισσότερο χρόνο για διάβασμα. Διάβασα σε 3 χρόνια γύρω στα 50 βιβλία πάνω σε eReader, που σε αντίθετη περίπτωση απλά δεν θα έβρισκα χρόνο. 

 

Δοκίμασέ το!

Αν αγαπάς το διάβασμα ή αν γενικά θες να καλλιεργήσεις τη συνήθεια του διαβάσματος, σκέψου τους eReaders. Με τα κατάλληλα βιβλία κιόλας μπορείς να βελτιώσεις και πολλά πράγματα στην προσωπικότητά σου.