Η υγιής σεξουαλική ζωή είναι πολύ σημαντική για ένα ζευγάρι αλλά συχνά λόγω της καθημερινότητας υπάρχουν προβλήματα που την επηρεάζουν.

Ακόμη και μικρές συνήθειες, που δεν τις αντιλαμβανόμαστε μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική μας ζωή προς το χειρότερο.

Δείτε έξι πράγματα που είναι καλό να γνωρίζετε…

Γυμναστική

Αν έχετε βγάλει εντελώς τη γυμναστική από τη ζωή σας τότε ενδεχομένως αυτό να επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική σας ζωή. Η άσκηση μπορεί να αυξήσει τον συνολικό όγκο του αίματος που κυκλοφορεί στο σώμα, την ικανότητα των αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο, την αιμάτωση των διαφόρων οργάνων (συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών) και τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Τρως πολύ αργά

Είτε γιατί δεν έχεις χρόνο είτε γιατί δεν πεινάς νωρίτερα, τρως το βραδινό σου πολύ αργά με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η λειτουργία της πέψης. Είπαμε, νηστικό αρκούδι δε χορεύει αλλά και χορτάτο δε μπορεί και να θέλει να χορέψει. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Ο ύπνος

Η έλλειψη ξεκούρασης πέραν του ότι συμβάλλει στην εξάντλησή σας –και ποιος κάνει σεξ όταν είναι πολύ κουρασμένος;- δημιουργεί νεύρα και κατά συνέπεια προστριβές που σίγουρα επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα για σεξουαλική επαφή.

Το κινητό

Αυτή η συνήθεια που συνοδεύει πολλούς ακόμα και στο κρεβάτι, πριν τον ύπνο, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή. Πέραν του ότι αυξάνει τα επίπεδα του στρες, το φαινομενικά αθώο «χάζεμα» στα social media σε απομακρύνει από το σύντροφό σου.

Τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο

Όχι μόνο περνάτε πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση αλλά την έχετε τοποθετήσει και στην κρεβατοκάμαρα σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η τηλεόραση μέσα στην κρεβατοκάμαρα υπονομεύει το σεξ.

Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ δεν αποτελεί την βάση για καλό σεξ. Αντίθετα η συνήθεια αυτή μπορεί να σκοτώνει την ερωτική σας ζωή. Νεότερες έρευνες έδειξαν ότι στις γυναίκες καταστέλλει την επιθυμία τον οργασμό, ενώ στους άντρες προκαλεί στυτική δυσλειτουργία.