Καθημερινά, χίλιες και μια προκλήσεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη σχέση μας. Κυρίως, η ρουτίνα στη σχέση με τον «άνθρωπό» μας μπορεί να επηρεάσει εμάς και τον ίδιο, σε πολλούς τομείς της ζωής. Παρόλα αυτά, αν το «σχοινί» είναι στα πρόθυρα να κοπεί και ακροβατείτε πάνω του και οι δυο, δώστε δεύτερη και τρίτη ευκαιρία. Όμως…μη ξεχνάς το εξής: αν έχεις κουραστεί και πλέον δεν εκτιμάς τον «άνθρωπό» σου, μπορείς να αποχωρήσεις.

Στη σχέση δε χωράει η αχαριστία

Αν τα πράγματα στη σχέση σου δεν πάνε καλά, βρες λύσεις με τη συζήτηση και το σωστό διάλογο. Μην μπεις στη διαδικασία, του «δε συζητώ», «δεν αντέχω άλλο» και «δε θέλω». Εκτίμησε την παρουσία του άλλου, την προσπάθειά του για την επανένωσή σας.

Αν δεν εκτιμάς τον «άνθρωπό» σου, μπορείς να αποχωρήσεις. Άλλωστε με φωνές και τσιρίγματα δεν γίνεται τίποτα. Ούτε λύση θα βρεις, ούτε καν την άσπρη μέρα θα δεις στη σχέση σου.

Αποχώρησε. Κλείσε την πόρτα, όσο κι αν αυτό πονάει. Γιατί ο απέναντί σου επιθυμεί να τον σεβαστείς, να τον αγκαλιάσεις και να μιλήσετε ήρεμα και όμορφα.

Αν δεν εκτιμάς τον «άνθρωπό» σου, μπορείς να αποχωρήσεις

Κλείσε τη σχέση σου όμορφα

Και εν τέλει δεν τα βρήκατε και δεν συμφωνήσατε. Γιατί πετούσες για αλλού, ήθελες άλλα, ή κουράστηκες. Η αξία της στιγμής εκείνης είναι η πιο σημαντική. Δώσε το τέλος, αφού το επέλεξες, χωρίς φωνές.

Κλείσε τη σχέση του όμορφα και την επόμενη φορά μάθε να εκτιμάς. Γιατί ο σεβασμός και η εκτίμηση, η αγάπη και η κατανόηση είναι τα πιο σημαντικά συστατικά κάθε ανθρώπινης σχέσης.

Μάθε να εκτιμάς, πριν να είναι αργά. Μάθε να βλέπεις τον άλλο κατάματα, να τον αγαπάς και να τον φροντίζεις. Γιατί έχει τη δύναμη, όταν νιώθει πως δεν είναι ασφαλής να προστατεύει τον εαυτό του. Κάλλιστα μπορεί να σε διώξει. Μπορεί και ο ίδιος να αποχωρήσει.

Αν δεν εκτιμάς τον «άνθρωπό» σου, μπορείς να αποχωρήσεις

Μη ξεχνάς λοιπόν, πως αν η εκτίμηση δε χωρά πλέον στη σχέση σας, έχεις όλο τον καιρό μπροστά σου να σκεφτείς και να εκτιμήσεις τον «άνθρωπό» σου. Εάν η λύση αυτή δεν είναι για σένα, τη δεδομένη στιγμή, μπορείς να αποχωρήσεις. Για σένα και κυρίως για τον διπλανό σου.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.