Η οικογένεια μια ή και πολλές. Οι φίλοι αρκετοί. Ο έρωτας ένας. Η ανάγκη για μια αγκαλιά ή ένα φιλί στο μέτωπο είναι πολλές φορές τόσο αισθητή. Άλλωστε, κάποιες πράξεις όπως αυτές, συνοδευόμενες από σεβασμό και εκτίμηση, αποθηκεύονται πάντα στο κουτί της καρδιάς μας. Αξίζουν λοιπόν, να τις σεβόμαστε. Και μιας και είναι χειμώνας και το κρύο μπαίνει βίαια στο κορμί μας, αυτός που τρέχει για αγκαλιά μόλις πεις «κρυώνω», να τον σέβεσαι ακόμα πιο πολύ.

Αυτός που τρέχει για αγκαλιά μόλις πεις «κρυώνω», να τον σέβεσαι

Είναι εκεί στις καταιγίδες σου

Αυτό το άτομο, ραγίζει πόρτες και σπάει τζάμια για να σε βρει. Είναι αυτός ο ήρωας ο οποίος σκουπίζει τα δάκρυά σου. Εκείνος ο οποίος σε σηκώνει από τα πατώματα, κάνοντας τα λόγια πράξη. Κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να βρεθεί εκεί μαζί σου. Αφήνει τις δουλειές του και τις δικές του ευχαριστήσεις επειδή τον χρειάζεσαι. Κρυώνεις; Πεινάς; Διψάς; Υποφέρεις; Πάντα εκεί.

Δεν είναι ανάγκη να είναι πάντα το ταίρι σου

Αυτός, κάλλιστα μπορεί να είναι ο παππούς, η γιαγιά, ο μπαμπάς, η μαμά, τα παιδιά και τ’ αδέρφια. Ίσως, ένας τρίτος ώμος, όπως είναι ο πιστός σου φίλος, ή το κατοικίδιο σου. Όλοι μας, από τη φύση μας έχουμε ανάγκη από τέτοια πλάσματα. Έτσι, δε θα νιώθουμε ποτέ μόνοι μας. Ας μη ξεχνάμε πως οι άνθρωποι όταν είναι ενωμένοι, μπορούν να καταφέρουν πολλά. Να διώξουν το κρύο, τις κακές σκέψεις και επαναφέρουν τις όμορφες σκέψεις τους.

кто согреет вас 2

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια

Αυτός που τρέχει για αγκαλιά μόλις πεις «κρυώνω», να τον σέβεσαι. Δε χρειάζονται πολλά λόγια για να τον ευχαριστήσεις. Ένα χαμόγελο, ένα φιλί στο μέτωπο, ένα άγγιγμα στον ώμο, είμαι σίγουρη πως θα τον κάνουν τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου. Θα αισθανθεί ότι έκανε αυτό που χρειαζόταν να κάνει, για να’ σαι και εσύ καλά, τη συγκεκριμένη στιγμή.

Θα το κάνει επειδή θέλει. Μην του το επιβάλλεις

Όλοι ξέρουμε ότι το να επιβάλλεις κάτι σε κάποιον δεν είναι και η πιο σωστή ή μάλλον ευχάριστη κίνηση. Μην επιβάλλεις και μην στερήσεις το δικαίωμα της όμορφης στιγμής. Ούτως ή άλλως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας. Το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να θέλει το χρόνο του, το χώρο του, πολλές φορές. Για παράδειγμα, πόσες φορές είπαμε «κρυώνω» και κανείς δεν ήρθε να μας βρει; Είτε στο σπίτι, είτε στο ίδιο μας το κρεβάτι με το σύντροφό μας, είτε στον καναπέ με τους κολλητούς μας. Άλλωστε, όλα θέλουν το χρόνο και το χώρο τους. Σωστά;

Αυτός που τρέχει για αγκαλιά μόλις πεις «κρυώνω», να τον σέβεσαι

Σήμερα, βρες εκείνο το άτομο. Κοίταξέ τον και φρόντισέ τον εσύ αυτή τη φορά. Μάθε του αν δεν το έμαθε ακόμα, πως και εσύ θα’ γίνεις η κουβέρτα του…αυτό το χειμώνα. Ίσως και τον άλλο και τον αμέσως επόμενο και πάει λέγοντας. Αν το θέλετε και οι δυο σας φυσικά!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.