“Ο έρωτας περνάει από το στομάχι”. Ρήση παλιά, αλλά διαχρονική. Έρωτας και στομάχι. Η φράση αυτή έχει απασχολήσει πολλούς για το κατά πόσο τελικά το φαγητό μπορεί να επηρεάσει την ερωτική διάθεση των ανθρώπων. Αλήθεια ή όχι, ένα ρομαντικό ραντεβού συνοδεύεται πάντοτε από ένα δείπνο με καλό φαγητό και το ανάλογο κρασάκι!

Τροφές και ορμόνες

Από την άλλη πλευρά, ερευνητές αναφέρουν ότι η γεύση, το άρωμα, ακόμη και το μέγεθος ορισμένων φαγητών μπορούν να έχουν αφροδισιακή δράση, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόστρωμα για την βελτίωση της ερωτικής διάθεσης. Επίπλέον, υπάρχουν τροφές που περιέχουν θρεπτικά συστατικά και ουσίες που επιδρούν στην φυσιολογία του οργανισμού με διάφορους τρόπους, όπως την μείωση των αναστολών και την έκκριση ορμονών που αυξάνουν την ψυχική διέγερση.

Υγεία και ερωτική διάθεση

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ερωτική μας διάθεση επηρεάζεται από τη γενικότερη υγεία μας και πως αν είμαστε υγιείς, τότε η ερωτική μας διάθεση αυξάνεται. Οπότε καλά κάνουμε να κοιτάξουμε πρώτα την υγεία μας και τι να κάνουμε για να τη διατηρήσουμε και μετά ν’ ανοίξουμε το τσελεμεντέ. Όταν και εφόσον υπάρχει η διάθεση για καλό φαγητό αν αποτύχουμε σαν… μάγειρες, πάντα υπάρχει και η εύκολη λύση. Αυτή του έτοιμου φαγητού…

Γυναίκες και άντρες

Ισχύει όμως και για τα δύο φύλα η λαϊκή αυτή ρήση; Θα έλεγα πως οι γυναίκες (θεωρητικά πιο ευαίσθητες) κοιτάζουν περισσότερο την ουσία της σχέσης παρά τα παρελκόμενά της. Ενώ ο άντρας δελεάζεται από λεπτομέρειες όπως π.χ. ένα καλό φαγητό, μια στοχευμένη συζήτηση…

“Αφροδισιακές” τροφές

” Ο έρωτας περνάει από το στομάχι”. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι αρκετές τροφές διεγείρουν τη λίμπιντο και αυξάνουν την ερωτική μας διάθεση. Κάποιες από αυτές είναι: η σοκολάτα, τα οστρακοειδή, οι ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, καρύδια και φουντούκια. Οι καυτερές πιπεριές έχει αποδειχθεί ότι θεωρείται τονωτικό της σεξουαλικότητας, καθώς η καψακαΐνη που περιέχουν προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και οδηγεί σε υπεραιμία.

Προσοχή λοιπόν, σκεφτείτε μέχρι που θέλετε να προχωρήσετε με το ραντεβού σας πριν επιλέξετε το μενού της βραδιάς…

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!

Διαβάστε επίσης: http://Τα απαραίτητα στοιχεία για μια καλή ερωτική σχέση