Από πάντα, η οικογένεια αποτελούσε το βασικότερο πυλώνα και θεσμό στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Είναι αυτή που, αρχικά, δίνει αρχές και αξίες για τη δημιουργία ενός μέλλοντος που το ίδιο το άτομο επιθυμεί.

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι μέρες και τα βράδια δεν είναι ίδια και τα σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις της οικογένειας πάντοτε υπάρχουν. Τι θα είναι καλό να κάνουμε όταν έρθουν τα πάνω κάτω; Ποιες είναι τρεις πιο σημαντικές λέξεις που πρέπει να μη ξεχνάμε, ώστε όλα τα μέλη της οικογένειάς μας να είναι ευτυχισμένα;

Ψυχραιμία

Σε στιγμές όπου «εισβάλλουν» οι «κακές» συνήθειες στην οικογένεια, για παράδειγμα ο σύζυγος αφήνει καθημερινά το φλιτζάνι του στο ίδιο μέρος και όχι στη βρύση. Επίσης, όταν το παιδί δεν τακτοποιεί το δωμάτιο του και άλλα σχετικά, μη ξεχνάτε τη «μαγική» λέξη. Πρώτα από όλα, διατηρήστε τη ψυχραιμία σας και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Μη φωνάξετε, μη συζητήσετε «άγρια» και προπάντων κάντε ένα όμορφο διάλογο. Εξηγήστε και θυμίστε τους τις λέξεις «μοιράζομαι», «βοηθώ» και «κατανοώ».

Ενθάρρυνση

Μια όμορφη λέξη που πρέπει να χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σας είναι αυτή της ενθάρρυνσης. Απότυχε το παιδί σας στις εξετάσεις; Είναι κουρασμένη η γυναίκα σας από τη δουλειά; Τα οικονομικά σας αυτό το μήνα έχουν έρθει λίγο «ανάποδα»; Βρείτε λύσεις, συζητήστε, αγαπηθείτε ξανά, ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο με λέξεις και πράξεις. Μη ξεχνάτε τις λέξεις «μπορείς», «προσπάθησε ξανά», «αγωνίσου», «αύριο θα είναι καλύτερη μέρα». Αγοράστε κάτι τρυφερό για τη γυναίκα ή τον άντρα σας και πάρτε μία βόλτα το παιδί στο πάρκο για να χαλαρώσει.

Χρόνος

Ο χρόνος όπως λένε πολλοί είναι πολύτιμος και είναι καλό να μοιράζεται πάνω από όλα με την οικογένεια. Αφιερώστε μετά τη δουλειά κάποιες ώρες να παίξετε με τα παιδιά, να μιλήσετε με τη γυναίκα ή τον άντρα σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη σχέση και τη σταθερότητα μεταξύ σας, με τη βοήθεια του χρόνου. Μη σας τρομάζει η λέξη αυτή γιατί πολλές φορές γίνεται σύμμαχος μας. Ενώνει και μας κάνει ένα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Αν λοιπόν ήρθαν ή νιώθετε ότι έρχονται τα πάνω κάτω, δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα πιο πάνω. Άλλωστε η προσπάθεια πάντοτε μετράει!

Спокойствие в семье