Οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ιδιαίτερα μεταξύ των δύο φύλων δεν διαφέρουν ουσιαστικά είτε είναι κοινωνικές, είτε είναι ερωτικές. Το να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία μπορεί να απαιτηθεί και στις δύο καταστάσεις.

Αυτό που ίσως διαφέρει είναι ο βαθμός του «δεσίματος» μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και ο λόγος που έχει παρατηρηθεί ρήξη. Σημάδια τα οποία φανερώνουν ότι υπάρχει κοινό έδαφος για επικοινωνία είναι τα εξής:

Η σοβαρότητα του σφάλματος

Η αιτία η οποία δύναται να φέρει απόσταση μεταξύ δύο ανθρώπων προφανώς και διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα σου και πόσο ανεκτικός είσαι σε μια κατάσταση. Για παράδειγμα πόσο σοβαρό είναι αν ο φίλος ή η φίλη καθυστερήσει δεκαπέντε λεπτά στο ραντεβού; Μήπως το προσπερνάς ή κρατάς κακία καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης; Επίσης αν στο μέλλον βρεθείς εκτεθειμένος, θα μπεις στη διαδικασία να ανατρέξεις στο παρελθόν προκειμένου να βρεις πεδίο κάλυψης;

Η συχνότητα του σφάλματος

Προφανώς όταν αναφέρεσαι σε μια δεύτερη ευκαιρία, αυτό προϋποθέτει ότι αντιμετωπίζεις κάτι πρωτοφανές. Ωστόσο πηγαίνοντας πέραν από την πρώτη συγχώρεση οφείλεις να βάλεις στη ζυγαριά και το κατά πόσο το άτομο που έχεις απέναντί σου, μετανοεί πραγματικά και έμπρακτα. Ίσως «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» ωστόσο η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια που κάποτε επαναλαμβάνει τα λάθη της. Αν λοιπόν θεωρείς ότι ένα δεύτερο λάθος έρχεται απλά λόγω… χαλάρωσης τότε αυτό χρίζει εξέτασης. Όταν όμως το γυαλί ραγίσει για τα καλά, ο δρόμος της επιστροφής είναι δύσβατος.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.