Κάθε ερωτική σχέση όπως και άλλα είδη σχέσεων έχουν τα ονομαζόμενα σκαμπανεβάσματα, αλλιώς «τα πάνω-κάτω». Ίσως να φταίει η ρουτίνα, το άγχος και η πίεση. Πολλά ζευγάρια μάλιστα, ανεξαρτήτως ηλικίας, θεωρούν το σκαμπανέβασμα ως το τέλος μίας σχέσης. Αλήθεια όμως, μπέρδεμα ή σκαμπανέβασμα τελικά; Μήπως είναι καιρός να βάλετε τα πράγματα σε μία σειρά;

Μπέρδεμα ή σκαμπανέβασμα τελικά;

«Δε ξέρω τι μου συμβαίνει», «Κουράστηκα πια να τσακωνόμαστε», «Δες τριγύρω τα άλλα ζευγάρια πόσο ερωτευμένα είναι», «Εμείς τα ίδια και τα ίδια». Αυτές είναι κάποιες φράσεις που συχνά πολλά ζευγάρια τις αναφέρουν όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με μία διαφωνία ή καθημερινή συζήτηση.

Καλό θα είναι όταν βρίσκεται σε μια φάση, κάπως περίεργη στη σχέση σας, να κάνετε μία ανασκόπηση του μήνα, ακόμα και της εβδομάδας. Να ξεχωρίσετε: μπέρδεμα ή σκαμπανέβασμα τελικά; Μήπως η ρουτίνα σας έκανε να αισθάνεστε κάπως διαφορετικά; Γι’ αυτό νιώθετε το σκαμπανέβασμα των συναισθημάτων σας όλο και πιο έντονα; Ή τελικά θέλετε κάτι καινούργιο στη ζωή σας το οποίο σας κάνει να μπερδεύεστε;

Μπέρδεμα ή σκαμπανέβασμα τελικά;

Μήπως χρειάζεστε μία αλλαγή;

Εφόσον επιλέξετε να είστε ο ένας για τον άλλο, αφιερώστε χρόνο «για να τα βρείτε» μεταξύ σας. Το κάτι καινούργιο στη ζωή σας δε χρειάζεται να είναι τρίτο πρόσωπο. Μπορείτε κάλλιστα, αν το θέλετε και αν η προσπάθεια είναι στον ίδιο βαθμό ίδια και από τους δυο, να ανανεώσετε τη σχέση σας. Φρεσκαριστείτε και γίνεται άλλοι άνθρωποι!

Ταξιδέψτε μαζί, αφήνοντας πίσω σας λίγες μέρες τη δουλειά και το σπίτι. Ζήστε λίγο την περιπέτεια. Κλείστε χωρίς δεύτερη σκέψη, εισιτήρια για εξωτερικό. Μακριά από όλους και από όλα. Μείνετε ενωμένοι. Ενοικιάστε σπίτι στα βουνά, με τζάκι και ζήστε στιγμές μαζί. Μιλήστε για το μέλλον σας, φρεσκάρετε εσάς και τη σχέση σας. Βουτήξτε στον έρωτα και κάντε ερωτικά παιχνίδια.

Δώστε σημασία στα «θέλω» σας

Αν ακόμα προσπαθείτε και η κατάσταση παραμένει η ίδια δώστε κάποιο χρόνο. Αν αυτό το σκαμπανέβασμα τελικά γίνει μπέρδεμα και η σχέση λαμβάνει τέλος, δώστε σημασία στα «θέλω» σας. Συζητήστε ήρεμα τι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής. Ο χρόνος θα βοηθήσει να επιλέξετε τι πραγματικά θέλετε. Άλλωστε όλοι αλλάζουμε χαρακτήρες με το πέρασμα του καιρού, ίσως κάποια στιγμή αλλάξουμε και στη σχέση μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να πληγώσουμε και τους γύρω μας.

Μπέρδεμα ή σκαμπανέβασμα τελικά;

Ξεκαθαρίστε τη θέση σας

Αν τελικά ένας από τους δυο σας επίλεξε το κάτι άλλο, το διαφορετικό· «έχω κουραστεί», «θέλω το κάτι άλλο», «Σ’ αγαπάω αλλά…», και άλλα τέτοια ξεκαθάρισε τη θέση σου. Αν εσύ είσαι ο πονεμένος, μη προσπαθήσεις να δείξεις ότι θα είσαι το κορόιδο για μια ζωή. Άλλωστε, αυτός που θα επιλέξει να αποχωρήσει από μία σχέση, κάποιο λόγο θα έχει. Και τις πλείστες φορές καλό θα είναι να μην το σκαλίζουμε. Γιατί πονάει περισσότερο.

Αν εσύ ο ίδιος επιλέγεις να αποχωρίσεις ξεκαθάρισε τη θέση σου και φρόντισε να μην κλείνεις τηλέφωνα και να μην απαντάς. Ξεκαθάρισε τη θέση σου, μην λες ασυναρτησίες και προπάντων μη πληγώνεις τον άλλο με άσχημα λόγια.

Προτού λοιπόν πεις το «συνεχίζουμε», το «συγνώμη», ή το «τέλος», φρόντισε να ξέρεις ξεκάθαρα μέσα σου το τι θέλεις πραγματικά. Και σκέψου… μπέρδεμα είναι ή σκαμπανέβασμα;  Γιατί και τα δύο έχουν τις θετικές τους λύσεις!

Μπέρδεμα ή σκαμπανέβασμα τελικά;

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.