Ισχυρές και ουσιαστικές σχέσεις δημιουργούνται μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο δοκιμάζονται όσον αφορά την ανοχή, την αποδοχή και την αναγνώριση των διαφορών τους.

Όταν κανείς λοιπόν μπαίνει σε μια νέα σχέση θα πρέπει να δώσει ένα εύλογο περιθώριο στο οποίο θα δοκιμαστούν και οι δυο, ούτως ώστε να διαφανεί, όσο αυτό είναι δυνατό, αν μπορεί να υπάρξει προοπτική στο χρόνο.

Εν τω μεταξύ υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τα νέα ζευγάρια να εξελίξουν τη σχέση τους και να την αναπτύξουν. Να τη φτάσουν εκεί που ονειρεύονται προσπερνώντας τις προκλήσεις, ή τις δυσκολίες ενδεχομένως, που θα προκύψουν. Βασική και απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι και οι δυο πρωταγωνιστές να καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αλλιώς θα είναι μάταιος ο κόπος.

Δώστε μικρότερη σημασία στο «εγώ»
Στην αρχή κάθε σχέσης, στα νέα ζευγάρια, υπάρχει ένας υπερβάλλων ζήλος από το κάθε μέλος να δείξει τον καλύτερο του εαυτό. Αυτό δημιουργεί μια εστίαση στις λέξεις «εγώ», «μου», «εμένα», «δικό μου» κλπ. Δεν εστιάζουν στον σύντροφό τους και στις ανάγκες που έχει αυτός. Και αυτό κάνει δύσκολη την επικοινωνία. Αφιέρωσε χρόνο στον σύντροφο σου ώστε να τον γνωρίσεις.

Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος και το πως θα φανείς. Γνωριστείτε ουσιαστικά. Συζητήστε. Γιατί πολλές φορές τα νέα ζευγάρια στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν τον σύντροφο τους βγάζουν μόνο την καλή τους πλευρά, αυτή που είναι ορατή στην αρχή. Όμως μετά από λίγο καιρό που χαλαρώνουν μέσα στη σχέση και αρχίζουν να φαίνονται τα ελαττώματά τους αυτό είναι μια έκπληξη για τον σύντροφο τους και δημιουργεί ανασφάλεια.

Μια κοινή δραστηριότητα
Οι κοινές δραστηριότητες ή τα κοινά χόμπι είναι ο καλύτερος τρόπος για τα νέα ζευγάρια στο να δημιουργήσουν έναν ισχυρό δεσμό. Μέσα από ένα χόμπι μπορεί να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τον άλλον. Οπότε βρείτε ένα χόμπι που θα σας βοηθήσει να διασκεδάσετε μαζί, να δημιουργήσετε μαζί, να δοκιμαστείτε μαζί.

Κατοικίδιο
Τα κατοικίδια σας φέρνουν αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις για συνεργασία και αποφάσεις που πρέπει να πάρετε μαζί, όσον αφορά στη φροντίδα κλπ.

Αυτό σημαίνει πως ένα κατοικίδιο μπορεί να σας βοηθήσει στη μεταξύ σας επικοινωνία. Να σας βοηθήσει να μάθετε να αντιλαμβάνεστε την διάθεση του συντρόφου σας. Αν είναι καλά ή όχι. Αν είναι αγχωμένος ή στενοχωρημένος με κάτι. Αρκεί να παρατηρήσετε τις αντιδράσεις του κατοικιδίου σας.

Επίσης ένα κατοικίδιο σε περίπτωση που έχετε κάποια ένταση μεταξύ σας φροντίζει πάντα, ενστικτωδώς, με κάποιον τρόπο να σας φέρει κοντά.

Απολαύστε μαζί στιγμές, ταξίδια, περιπέτειες
Όποιος κι αν είναι ο τρόπος που σας ταιριάζει σαν ζευγάρι φροντίστε να κάνετε πράγματα μαζί που σας δημιουργούν χαλάρωση και συγκινήσεις. Σε κάποιον αρέσουν οι δραστηριότητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Σε άλλους ένας περίπατος στη φύση. Άλλοι αγαπούν να ταξιδεύουν σε νέα μέρη.

Το μήνυμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο: Ζήστε την κάθε στιγμή δυνατά, με πάθος και ενέργεια, και δώστε δημιουργικές ευκαιρίες στη σχέση σας να εξελιχθεί.