Φιλίες και παρέες πολλές. Γνωστοί και άγνωστοι ακόμα πιο πολλοί. Αλήθεια όμως, σκεφτήκαμε ποτέ πόση σημασία έχει η λέξη φιλία; Ας διαχωρίσουμε λοιπόν, τους φίλους από τους γνωστούς και ας περιορίσουμε τις λέξεις, φράσεις και πράξεις μας. Γιατί το μυστικό της πραγματικής φιλίας είναι να κρατάς κάποιες σκέψεις και πράξεις σας «μεταξύ σας». Γιατί πραγματικός φίλος, είναι αυτός που μαζί του θα’ σαι πάντα παιδί.

Σε είδε ακόμα με τις πιτζάμες και τις παντόφλες

Ένας γνωστός και απλός φίλος δε θα σε δει σίγουρα με τα πιο απλά άνετα ρούχα, που δεν είναι άλλα από τις πιτζάμες. Ο πραγματικός φίλος, είναι αυτός που θα σε δει στις άσχημες μέρες σου. Αυτές τις σκοτεινές που προτιμάς να κρύβεσαι πίσω από την κουρτίνα με κουβέρτα και παντόφλες.

Αυτός ο φίλος λοιπόν θα’ ρθει να σε πάρει από το χέρι, να σε φρεσκάρει, να σε ντύσει και θα σου πει ξεκάθαρα «ξύπνα». Θα σε σηκώσει από το πάτωμα και θα σου επουλώσει τις πληγές σου. Και με λόγια και με πράξεις.

Πραγματικός φίλος είναι αυτός που μαζί του θα’ σαι πάντα παιδί

Πραγματικός φίλος είναι αυτός που μαζί του θα’ σαι πάντα παιδί

Αλήθεια είναι πως ο πραγματικός φίλος είναι αυτός που μαζί του θα’ σαι πάντα παιδί. Τρώτε μαζί τις γλύκες του κόσμου, συζητάτε μαζί σαν παιδιά για τα όνειρά σας και βάζετε καθημερινό στόχο να χαμογελάτε συνεχώς.

Είναι αυτός ο φίλος που γελάει με το κάθε τι που λες. Γελάει και τον ακούει όλος ο πλανήτης. Γιατί έμαθε τα αστεία σου και νιώθει πλέον ότι είσαι ο δεύτερος του εαυτός. Όταν νιώσεις ανασφάλεια, τρέχει πάντα να σου υπενθυμίσει την παρουσία του. Σε αγκαλιάζει και νιώθεις πως ο κόσμος είναι πολύχρωμος.

Μαζί του είσαι πάντα παιδί. Νιώθεις άνετα, μουρμουρίζεις συνεχώς και αισθάνεσαι πως αν στον κόσμο δεν υπήρχε αυτός, εσύ θα ένιωθες μισός. Αλήθεια, είναι όμορφο πράγμα να έχεις πραγματικό φίλο.

Μην τον παρεξηγάς αν κάποτε και αυτός έχει τα σκοτάδια του

Πραγματικός φίλος είναι αυτός που μαζί του θα’ σαι πάντα παιδί. Δεν παύει όμως κάποτε να πρέπει να γίνεσαι, εσύ το μεγάλο παιδί. Αυτό που θα τον φροντίσει όταν και αυτός έχει τις μαύρες του.

Θα τον φρεσκάρεις με τη σειρά σου και θα του υπενθυμίσεις την παρουσία σου. Μέσα από τέτοιες στιγμές θα διαπιστώσεις πως ο πραγματικός φίλος, σου δίνει δύναμη και με τη σειρά σου, του δίνεις δύναμη. Είναι σαν να μιλάμε για μια σχέση αλληλεξάρτησης.

Τον φίλο αυτόν να τον κρατάς σφικτά. Να του επιβεβαιώνεις πως είναι σπάνιος και η σχέση σας είναι μοναδική. Γιατί αξίζει να το ακούει, αξίζεις να το νιώθεις. Γιατί είναι όλα πλέον θέμα σεβασμού και απέραντης αγάπης.

Πραγματικός φίλος είναι αυτός που μαζί του θα’ σαι πάντα παιδί

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.