Οι βάσεις κάθε διαπροσωπικής σχέσης και διαδικασίας ξεκινούν από το να επιλέξεις να τοποθετήσεις υγιείς όρια σε μια φιλία ή σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Χαράζοντας τις κόκκινές σου γραμμές ξεκαθαρίζεις μέχρι που είσαι διατεθειμένος να βαδίσεις.

Προκειμένου λοιπόν μια διαπροσωπική σχέση να σε κάνει καλύτερο και να μην σε ωθεί σε ανισορροπία θυμήσου:

Άπεφυγε την άσκοπη συζήτηση

Είναι σημαντικό να νιώθεις άνετος με τη σιωπή και να μην νιώθεις την ανάγκη να κρατάς ένα διάλογο ζωντανό και ζωηρό. Πέραν τούτου, δεν είναι απαραίτητο να μπεις σε μια συζήτηση η οποία γνωρίζεις πως θα ολοκληρωθεί. Απέναντι σε ισχυρογνώμες ή προκατελειμένους, δεν μπορείς να βρεις ούτε αποκούμπι, ούτε λογική. Το μόνο ουσιαστικά που βγαίνει από μια αχρείαστη συζήτηση χωρίς αρχή και τέλος, είναι τα αποθέματα ενέργειας που σκορπάς. Ούτε βεβαίως είσαι αναγκασμένος να δίνεις εξηγήσεις στον οποιονδήποτε για τις επιλογές σου.

Μην ψάχνεις εκδίκηση

Αν ακόμη και σε φιλικό επίπεδο έχεις δεχθεί κάποιου είδους πλήγμα, το να ψάξεις την απάντηση δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. Ή καλύτερα δεν θα σε οδηγήσει εκεί όπου θέλεις και συγκεκριμένα στο μονοπάτι της πνευματικής ανάκαμψης. Αντιθέτως αν επιτρέψεις στον οποιονδήποτε να παίξει με το μυαλό σου, δύσκολα θα ανακτήσεις τον έλεγχο. Επέλεξε λοιπόν προσεκτικά το πως θα θέσεις υγιείς όρια σε μια φιλία. Καθώς από αυτά δύναται να εξαρτάται το ίδιο το μέλλον αυτής της διαπροσωπικής σχέσης.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.