Ο χωρισμός είναι κομμάτι της ζωής ωστόσο η τελευταία δεν τελειώνει λόγω μιας αρνητικής τροπής. Αντιθέτως βρίσκοντας τον τρόπο να κρατήσεις τα θετικά από την πρώην σου σχέση, γίνεσαι σοφότερος και δεν επαναλαμβάνεις τυχόν λάθη ξανά.

Τρεις άσοι στο μανίκι σου ώστε να επιστρέψεις στο παιχνίδι του φλερτ και των γνωριμιών είναι οι εξής:

Απομάκρυνε αντικείμενα

Από τη στιγμή που έχεις επιλέξει να προχωρήσεις, τότε καλό θα ήταν να μειώσεις όλα όσα φέρνουν πίσω αναμνήσεις. Από τη μια καλό θα ήταν να κρατήσεις τις όμορφες στιγμές και τα παθήματα τα οποία έγιναν μαθήματα. Η άλλη πλευρά του νομίσματος όμως λέει ότι οφείλεις να δημιουργήσεις νέες εμπειρίες με νέα άτομα μη μένοντας προσκολλημένος. Επομένως κάποια αναμνηστικά, κάποια δώρα και κάποιοι συμβολισμοί καλό θα ήταν να αποθηκευτούν ώστε να μην γίνονται πηγή ταξιδιού στο παρελθόν και την πρώην σου σχέση.

Εξωτερίκευσε τα συναισθήματα

Ιδιαίτερα αν ο χωρισμός δεν ήταν αμοιβαία απόφαση, επιφέρει πόνο, θλίψη απογοήτευση αλλά και ερωτηματικά. Κρατώντας όλα τα γιατί μέσα σου, μειώνεις την αξία σου και αρχίζεις να νιώθεις ανεπαρκής. Αντιθέτως θα πρέπει να δεις πρώτα την άλλη σκοπιά και να αντιληφθείς ότι απλά δεν υπήρξε η απαραίτητη χρονική συγκυρία. Από εκεί και πέρα καλό θα ήταν να απελευθερώσεις την ενέργειά σου μέσω της άσκησης και της κοινωνικοποίησης, συνδυασμός ο οποίος πολύ πιθανόν να σου φέρει ένα νέο ταίρι.

Μην φορτωθείς το φταίξιμο

Όπως αναφέρεται και στο προηγούμενο σημείο, αν ο χωρισμός δεν ήταν δική σου πρωτοβουλία, τότε αναπόφευκτα πληγώνει. Αρχίζεις να διερωτάσαι τι έκανες λάθος και να αμφισβητείς ακόμη και αν θα βρεις ποτέ την πραγματική αγάπη. Προσπάθησε να δεις τη θετική πλευρά και να αντιληφθείς ότι βίωσε μιαν όμορφη εμπειρία από την οποίαν μπορείς να πάρεις στοιχεία και να γίνεις σοφότερος. Αν δε βρεις το θάρρος να ρωτήσεις την πρώην σου τι πήγε λάθος κατά την άποψή σου, τότε θα είσαι και γενναίος και κερδισμένος.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.