Η μαγική λέξη για να έχεις μία ισορροπημένη σχέση κρύβεται πίσω από τη δύναμη της λέξης «συμβιβασμός». Δεν αρκεί μονάχα ένα «σ’ αγαπώ» και «σε σκέφτομαι». Ο συμβιβασμός λοιπόν, σε μία σχέση είναι το σημαντικότερο στοιχείο για ένα υγιές μέλλον, μαζί με το αγαπημένο σου άτομο. Παρόλα αυτά, μπορεί κανείς να πει, πως υπάρχουν κι’ άλλες λέξεις, από αυτές τις μαγικές, οι οποίες ρίχνουν το ραβδάκι τους και κρατούν σταθερή μία σχέση. Πώς να έχεις, λοιπόν, μία ισορροπημένη σχέση;

Ανασκόπηση της σχέσης

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αρχή μίας σχέσης είναι χαδάκια, δωράκια, γλύκες και φιλιά. Με το πέρασμα του καιρού τα πράγματα-όπως πάντα συνηθίζεται-αλλάζουν. Λιγοστεύουν τα σ’ αγαπώ, οι αγκαλιές περιορίζονται και τα φιλιά-ίσως κάποτε σπανίζουν. Η ρουτίνα γίνεται πρωταγωνιστής και τα πράγματα ξεκινούν να παίρνουν τη δική τους πορεία. Συνειδητοποίησε τα πιο πάνω όσο το δυνατό πιο νωρίς. Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά και δες τι ελλείψεις, κενά και ποιες διαφορές υπάρχουν σε σύγκριση με την αρχή της σχέσης σου. Είναι καλό, οι μνήμες να ξυπνάνε και να ζεις τη στιγμή όπως την είχες ζήσει την πρώτη φορά. Ρίξε ένα χάδι γεμάτο φωτιά, φίλησε, αγκάλιασε και θυμήσου πόσο ο έρωτας κυριαρχούσε στη ζωή σας παλιότερα.

Να συμβιβάζεσαι

Άλλες συνήθειες αυτός, άλλες εσύ. Δύο διαφορετικοί κόσμοι οι οποίοι ενώθηκαν γιατί αγαπήθηκαν. Παρόλα αυτά δε χάθηκε ο κόσμος. Αφού αγαπιέστε θα πρέπει να βρείτε την ισορροπία στη σχέση σας με τη λέξη «συμβιβασμό». Καλό θα ήταν να σκεφτείτε τι κάνετε και ενοχλείτε τον άλλο ή τι είναι αυτό τελικά που κάνει τον ή τη σύντροφό σας να στεναχωριέται; Συμβιβαστείτε, βάλτε τις συνήθειες σας σε σειρά και απομακρύνεται αυτές που δεν «κάνουν» για τον άλλο. Υποχωρήστε εσείς σε μια διαφωνία, συμφωνείστε και αλλάξτε τον τρόπο ζωής της σχέσης σας!

Να μιλάς προσεκτικά

Πώς να έχεις μία ισορροπημένη σχέση; Από το να μιλάς προσεκτικά και οι προτάσεις σου να μην περιέχουν σκέψεις του παρελθόντος. Αν επιλέξατε να ξεκινήσετε μία αρχή μαζί, τότε το παρελθόν, ανήκει…στο παρελθόν. Σε διαφωνίες, ή «πειράγματα» προσέχετε τις λέξεις και φράσεις οι οποίες πολλές φορές είναι μαχαίρια! Μην αναφέρετε ή μην ρίχνετε βολές για το παρελθόν και μην προσπαθείτε να σκαλίσετε το παρελθόν του ή της συντρόφου σας. Δεν έχει καμία σημασία το παρελθόν σας, μιας και συμφωνήσατε να έχετε ένα σοβαρό δεσμό. Μαζί.

Πώς να έχεις μία ισορροπημένη σχέση

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!