Τα προκαταρκτικά είναι το ερωτικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ερωτικούς συντρόφους έτσι ώστε να προετοιμαστούν για την ένωση τους. Το τι περιλαμβάνει, εξαρτάται από τους ερωτικούς συντρόφους.

Ανάλογα με την ερωτική διάθεση της στιγμής αλλά και τις προτιμήσεις τους. Ανάλογα επίσης με τις φαντασιώσεις του ζευγαριού, αλλάζει και το ερωτικό παιχνίδι μεταξύ τους.

Τα πιο συνηθισμένα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια είναι χάδια και φιλιά.  Θα μπορούσε όμως να θεωρήσει κανείς σαν αρχικό στάδιο στο ερωτικό παιχνίδι γλυκόλογα ή πειράγματα που δεν αποτελούν φυσική επαφή.

Ανάλογα με τη διάθεση και την άνεση των συντρόφων, αυτά τα παιχνίδια μπορεί να επεκταθούν και σε άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα τον ερεθισμό των γεννητικών οργάνων, πεολειχία, αιδοιολειχία.

Ο ρόλος των προκαταρκτικών ερωτικών παιχνιδιών είναι σημαντικός για την ποιότητα της σεξουαλικής συνεύρεσης.  Δίνει την ευκαιρία στους ερωτικούς συντρόφους να προετοιμαστούν καλύτερα για την ερωτική επαφή.

Τα πιο ευαίσθητα σημεία του γυναικείου σώματος

Περισσότερες από 2.000 γυναίκες συμμετείχαν σε έρευνα για το σεξ. Ερωτήθηκαν ποιες είναι οι αγαπημένες τους ερωτογενείς ζώνες κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών.

Πέρα από την ευρύτερη περιοχή των γεννητικών οργάνων, το 39% των γυναικών δήλωσαν πως η σκουρόχρωμη επιδερμίδα γύρω από τη θηλή, αποτελεί κορυφαία ερωτογενή ζώνη.

Ο λαιμός βρέθηκε επίσης αρκετά ψηλά στη λίστα, με το 28% των γυναικών να δηλώνουν ότι είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία στο σώμα τους.

Λιγότερο «δημοφιλή» σημεία ήταν το εσωτερικό των μηρών (17%) και τα αφτιά (10%).

Γιατί όμως είναι απαραίτητα τα προκαταρκτικά στο σεξ

Κάποιοι θεωρούσαν τα προκαταρκτικά μια διαδικασία που «ζεσταίνει» τις γυναίκες για την ερωτική πράξη. Πλέον οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν τα προκαταρκτικά ως ένα στοιχείο απαραίτητο για μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο σεξ.

Πολλές φορές, η ερωτική πράξη παίρνει μορφή τελετουργίας. Και σε αυτήν την περίπτωση, η κορύφωση είναι πολύ πιο δυνατή, όταν έχουν προηγηθεί προκαταρκτικά.


Στο μυαλό της γυναίκας

Για τους περισσότερους άντρες τα προκαταρκτικά είναι μερικές σύντομες στιγμές μεταξύ φιλιών και διείσδυσης, γι’ αυτό και εστιάζουν στο σώμα της γυναίκας.

Όμως η αλήθεια είναι ότι σημαντικό μέρος των προκαταρκτικών λαμβάνει χώρα στο μυαλό της γυναίκας. Γι’ αυτό και η ερωτική διέγερση περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από φιλιά και αγγίγματα ακόμη και στις πιο ερωτογενείς ζώνες της.

Ερωτόλογα στο αφτί

Γι’ αυτό και θα πρέπει να περιλαμβάνει απαραιτήτως ερωτικές φράσεις, κατά προτίμηση ψιθυριστά στο αφτί.

Τα προκαταρκτικά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας του σεξ, με την έννοια ότι δείχνει κατά κάποιο τρόπο την συναίνεση μεταξύ των δύο συντρόφων.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι τα προκαταρκτικά είναι σαν το ζέσταμα σε μια αθλητική δραστηριότητα. Επειδή για να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου πρέπει να έχει προηγηθεί καλό ζέσταμα.

Το άγγιγμα καθώς και τα άλλα προκαταρκτικά θα κάνουν εσένα και την σύντροφο σου να χαλαρώσετε και έτσι θα ξεκινήσει μέσα της μια διαδικασία που θα την διεγείρει. Τα προκαταρκτικά επίσης προετοιμάζουν το σώμα της γυναίκας για την συνέχεια.

Σαν ένα δώρο από τον έναν σύντροφο στον άλλο

Επίσης, τα προκαταρκτικά συμβάλλουν θετικά στην ψυχολογία. Γενικά, το απαλό άγγιγμα είναι συνδεδεμένο στον ανθρώπινο εγκέφαλο με την ασφάλεια και την αγάπη, από την περίοδο της βρεφικής μας ηλικίας.

Το ερωτικό άγγιγμα που λαμβάνει χώρα κατά τα προκαταρκτικά είναι ένα δώρο από τον έναν σύντροφο στον άλλο και αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη ένωση. Το ερωτικό, χαλαρωτικό, γεμάτο συναισθήματα άγγιγμα φέρνει τον άντρα συναισθηματικά κοντά με την γυναίκα.

Ιδιαίτερα σε μια μακροχρόνια σχέση, ίσως θα χρειαστεί να βάλεις νέα πράγματα στην σεξουαλική σου ζωή, για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον και να κρατήσεις την απόλαυση σε υψηλά επίπεδα.

Να πειραματιστείς με καινούρια

Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να επιμηκύνεις τον χρόνο που αφιερώνεις στα προκαταρκτικά ή να πειραματιστείς με καινούρια, ώστε να αυξήσεις την επιθυμία για σεξ.

Κατά την διάρκεια των προκαταρκτικών, φρόντισε οι κινήσεις να είναι αργές και τα φιλιά σου να έχουν κατεύθυνση προς κάθε σημείο του σώματος της και όχι μόνο τις κύριες ερωτογενείς ζώνες.

Η βιασύνη δεν βοηθά

Και μην ξεχνάτε ότι  πολλές γυναίκες, παραπονιούνται ότι οι άντρες δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα προκαταρκτικά. Σκοπός, λοιπόν, των προκαταρκτικών είναι να έρθουν και τα δύο άτομα σε μια ερωτική διάθεση.

Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Πάρε το χρόνο σου και δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να αυξήσεις την επιθυμία για σεξ για να απολαύσετε και οι δύο αυτό που θα ακολουθήσει.

Σας δώσαμε πολλούς λόγους που δείχνουν, Γιατί είναι απαραίτητα τα προκαταρκτικά.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.