Σεξ ή έρωτας; πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την φράση; δεν πήραμε όμως ποτέ σαφείς απαντήσεις. Προσωπικά νομίζω πως για τον κάθε άνθρωπο το πιο πάνω ερώτημα απαντιέται κατ’ επιλογή. Επίσης για τον καθένα το σεξ ή ο έρωτας έχει τη δική του αξία και προτεραιότητα.

Υπάρχει διαχωρισμός;

Προσωπική εκτίμηση είναι ότι έρωτας ονομάζεται όταν υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον για το πρόσωπο που συναναστρέφεσαι. Όταν τα συναισθήματα σου είναι πλέον ώριμα μέσα σου και ποθείς το ταίρι σου όσο τίποτα άλλο. Όταν νιώθεις οτι αγαπάς τον άνθρωπό σου, γιατί για να το νιώθεις αυτό σίγουρα έχεις επιλέξει να είναι ο άνθρωπός σου. Τότε μιλάμε για έρωτα και όχι απλό σεξ! Στην προκειμένη περίπτωση το σεξ (η συνουσία) είναι τρυφερό, είναι  πιο ζεστό, αργό και η ηδονή του είναι βασανιστικά απολαυστική!

Τώρα, όταν μιλάμε για σεξ, δεν εννοούμε τίποτα περισσότερο από αυτό που όλοι ξέρουμε. Σεξ είναι η ενέργεια, ή συνουσία των δυο φύλων και ο τρόπος αναπαραγωγής για τη διαιώνιση του είδους, χωρίς βέβαια να υποβιβάζουμε την αξία του. Κάποιες φορές ένα καλό σεξ είναι αναντικατάστατο σε σχέση με την όποια σχέση έρωτα.

Άντρες και γυναίκες

Οι γυναίκες από τη φύση τους είναι πιο ρομαντικές. Θα έλεγα πως αποζητούν παραπάνω τον έρωτα παρά τους άντρες που είναι πιο παρορμητικοί. Έρευνες που έγιναν έδειξαν πως παρόλο που η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο και στα δύο φύλα, για τους άντρες η σωματική έλξη παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Οι άντρες συνηθίζουν πρώτα να έλκονται από αυτό που βλέπουν και στη συνέχεια ξεκινούν να αναπτύσσουν συναισθήματα για το άτομο της επιλογής τους. Στις γυναίκες λειτουργεί κάπως διαφορετικά. Προτεραιότητα έχει η αντιμετώπιση που έχουν από το σύντροφο τους. Η συμπεριφορά προς αυτή, η εγκεφαλική χημεία, μια ζεστή αγκαλιά, ένα χάδι.

Τελικά; σεξ ή έρωτας;

Η απορία θα μας μείνει τελικά. Σύμφωνα με τον Φρόϋντ η σεξουαλική διέγερση προέρχεται από τρεις κατευθύνσεις: τον εξωτερικό κόσμο (σχέσεις, σεξουαλική ιστορία), το οργανικό εσωτερικό (ορμόνες φύλου) και τη ψυχική ζωή (σεξουαλικές φαντασιώσεις).

Ο καθένας λοιπόν ας αποφασίσει για πάρτη του.

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!