«Αν με απατήσει θα τον/την χωρίσω». Πόσες φορές ακούσαμε αυτή τη φράση από κάθε ηλικίας γυναίκες ή άνδρες; Κι’ όμως όταν φτάσει εκείνη η στιγμή που θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια απιστία, όλα φαίνονται διαφορετικά.

Η ανάγκη για φλερτ υπάρχει στον άνθρωπο ως μια διέξοδος από την καθημερινότητα, ή μια ανάγκη επιβεβαίωσης της ματαιόδοξης φύσης του. Σεξ και απιστία λοιπόν μια αλληλένδετη σχέση.

Γιατί να με απατήσει;

Εδώ σας θέλω. Ο άνθρωπος από τη φύση του δεν είναι μονογαμικό ον. Απλά η ανάγκη του για συναισθηματική κάλυψη και ο εγωϊσμός του δεν του επιτρέπουν να αποδεχθεί την πιθανότητα ότι ο/η σύντροφος του θα ψάξει για άλλο ερωτικό σύντροφο. Μια απιστία μπορεί να κρύβει κάποιες ελλείψεις όσον αφορά στο ερωτικό κομμάτι μιας σχέσης. Ή απλά να αποτελεί ένα πείραμα. Αν επιβιώσει η σχέση μετά από ένα παιχνίδι απιστίας, τότε σημαίνει ότι έχει εδραιωθεί και μπορεί ν’ αντέξει αρκετά χρόνια.

Απιστίας …ωφελήματα

Παρόλο που δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμη μια απιστία, εντούτοις κρύβει πολλά ωφελήματα. Ανανεώνει τη σχέση αφού μια άλλου είδους σεξουαλική συνύπαρξη μπορεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις μας. Ή να μας υποδείξει άλλες ανάγκες της σεξουαλικότητάς μας. Η παραμονή στη σχέση μετά από μια απιστία δείχνει πως υπάρχουν πολύ πιο γερές βάσεις εκτός από την καλή σεξουαλική συνύπαρξη. Σεξ και απιστία είναι λοιπόν δύο λέξεις αλληλένδετες.

Συμπέρασμα

Η ρήξη του εγωισμού μας μπορεί μακροπρόθεσμα να μας δείξει ότι η απιστία ήταν η αφορμή για μια καλύτερη εξέλιξη και ωρίμανση στη σχέση μας και θα μας βοηθήσει να σώσουμε μια σχέση ή ένα γάμο σε κρίση. Μια και δεν είναι μόνο ο άπιστος που πρέπει να συμφωνήσει ότι δε θα επαναλάβει τέτοιου είδους συμπεριφορές. Είναι και ο απατημένος, ο οποίος πολλές φορές μπορεί να οδηγηθεί σε απιστία για λόγους εκδίκησης. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν μπορούν όλα τα ζευγάρια να τα καταφέρουν. Χρειάζεται πολλή καλή θέληση και κατανόηση της κατάστασης.

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!