Και τι είναι τελικά η αγάπη; Μια αγκαλιά σκεπασμένη με πούπουλα. Ένα μπαλόνι γεμάτο ευχές. Και κάθε φορά που σπάζει, μια ευχή πραγματοποιείται. Κυρίως, η ευχή της αγάπης. Κι όταν η ψύχρα το βράδυ, ξεκινάει να «μαγεύει» τα σώματα και το πρόσωπο, ο τέλειος συνδυασμός είναι λίγη μουσική. Το κατάλληλο τραγούδι σε τέτοια στιγμή είναι το «Στην αγάπη να τα δίνεις όλα». Γιατί μιας και «μπαίνει χειμώνας…η αγκαλιά γυρεύει ένα σώμα…».

«Στην αγάπη να τα δίνεις όλα»

Πρόκειται για ένα τραγούδι το οποίο κυκλοφόρησε το 2010 σε μουσική και στίχους του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Ζήνωνα Ζηντίλη. Οι φωνές του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Χρήστου Δάντη ενώθηκαν και πρόσθεσαν στη λίστα του ελληνικού μουσικού χώρου, ένα εξαιρετικό τραγούδι. Το «Στην αγάπη να τα δίνεις όλα», μιλάει τόσο για την ζωή όσο και για τη σημασία της αγάπης. Οι στίχοι είναι ξεκάθαρα σπουδαίοι εφόσον χρησιμοποιούνται σημαντικές λέξεις για τη ζωή. Δίνουν την αίσθηση της ηρεμίας και της ελευθερίας. «Χειμώνας», «Αγκαλιά», Πεταλούδα», «Όνειρα», «Άμμος», είναι κάποιες από τις λέξεις αυτές.

Τι χειμώνας, τι αγάπη…;

Όλοι γνωρίζουμε τη φράση «χειμώνας, καιρός για δύο». Ποτέ δεν είναι αργά, λοιπόν, να ερωτευτούμε και να αγαπήσουμε, στις κρύες νύχτες που έρχονται! Ο χειμώνας είναι μία εποχή απίστευτα ρομαντική, γι’ αυτό θα την χαρακτήριζα η εποχή του έρωτα. Σκουφάκια, κασκόλ και φιλάκια με μυτούλες, όπως κάνουν οι πιγκουίνοι. Ακόμα, αγκαλιές για να ζεσταινόμαστε και ανάσες από τις ανάσες του άλλου. Γιατί ο έρωτας είναι ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα. Τι χειμώνας λοιπόν, τι αγάπη; Εφόσον λοιπόν, «μπαίνει χειμώνας», και αν «μια αγκαλιά γυρεύει, ένα σώμα χιονισμένο», το οποίο «δεν ανήκει πουθενά», δώσε τα πάντα στην αγάπη. «Σαν πεταλούδα», όπως λέει και το τραγούδι, η οποία παλεύει να ελευθερωθεί και δίνει τα πάντα. Για τη «χαρά που περιμένει προς το φως να βγει ξανά». Ο έρωτας και η αγάπη μας κάνουν να θέλουμε να «πετάμε» όλο και πιο πολύ.

«Στην αγάπη να τα δίνεις όλα»

Αφέσου στο ρίσκο

«Ν’ αφεθώ θέλω στο ρίσκο, σ’ ένα νέο σ’ αγαπώ», είναι κάποιοι στίχοι από το συγκεκριμένο τραγούδι. Στην αγάπη πρέπει να ρισκάρουμε, γιατί αξίζει να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε. Κι αν δεν είναι τυχερό, κι αν αργότερα «μαζεύεις τα κομμάτια σου», να ρισκάρουμε. Και στην τελική «μόνο έτσι η ψυχή σου θα πετά».

Εφόσον, λοιπόν, ο χειμώνας μπαίνει, ας αγαπήσουμε και ας ερωτευτούμε. Η ζωή είναι τόσο όμορφη. Ας την κάνουμε πιο ομορφότερη με περισσότερες αγκαλιές, φιλιά και πιο πολλές εμπειρίες. Κι ας μη ξεχνάμε, στην αγάπη να τα δίνουμε όλα. Να δίνουμε λέξεις, κινήσεις, πράξεις και όλα τα κομμάτια μας.

«Στην αγάπη να τα δίνεις όλα»

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!