Είναι αδέρφια, είναι φίλοι, είναι φύλακες και καθρέπτες της ψυχής μας. Είναι αυτά τα άτομα που μας είδαν σε όλες τις φάσεις της ζωής μας. Στις μαύρες και στις άσπρες μέρες μας, πάντα εκεί. Ας αφιερώσουμε το συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν, στις αδερφές ψυχές μας. Γιατί τα αδέρφια είναι η πολύχρωμη σκιά μας.

Μαζί δεν κάνουμε, χώρια δεν μπορούμε

Τα αδέρφια είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο σπουδαία στοιχεία στη ζωή μας. Πολλές φορές θα τσακωθούμε, θα γίνουμε ηφαίστειο που θα εκραγεί, θα κρατήσουμε μούτρα αλλά το χαμόγελό τους θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα πάντα. Είναι που λέμε, μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε.

Τα αδέρφια είναι η πολύχρωμη σκιά μας. Είτε είναι μικρότερα ή μεγαλύτερα είναι πάντοτε η σκιά μας. Μας ανοίγουν τα μάτια σε κάθε μας βήμα και μας προστατεύουν από τα πάντα…πάντοτε.

Τα αδέρφια είναι η πολύχρωμη σκιά μας

Όλα για ένα ρούχο ή ένα μαξιλάρι

Πολλές ήταν ή ακόμα είναι οι φορές που τσιρίζουμε γιατί τα αδέρφια μας παίρνουν το αγαπημένο μας φόρεμα. Ή μας «κλέβουν» το μαξιλάρι για να το κάνουν «διπλό». «Θα πάρω το φόρεμα και θα στο φέρω αργότερα». Και το φόρεμα καταστρέφεται λόγω του κέτσαπ που καταβροχθίσαμε το βράδυ. «Σου κλέβω γλυκά το μαξιλάρι γιατί με πονάει το κεφάλι μου». Και το μαξιλάρι δεν γίνεται ποτέ ξανά δικό μας.

Παρ’ όλες τις διαφωνίες, τις γκρίνιες και τις χαζομάρες τα αδέρφια παραμένουν η πολύχρωμη σκιά μας. Και την χαρακτηρίζω πολύχρωμη γιατί μπορούν να γεμίσουν τους ουρανούς μας με ουράνια τόξα.

Είναι εκεί, μέχρι να πούμε «πονάω»

Και στην άλλη πλευρά του κόσμου να είμαστε, θα’ ρθουν να μας βρουν. Είτε με τη σκέψη, είτε με την πράξη. Παίρνουν συνεχώς τηλέφωνα, τα μηνύματα έρχονται το ένα μετά το άλλο και τρομάζουμε, μήπως ο δικός μας πόνος μειωθεί και γίνει εντονότερος σ’ εκείνους, από το άγχος τους.

Κάποια αδέρφια μπορεί να μην δείχνουν το άγχος και τον προβληματισμό τους, για κάτι που απασχολεί εμάς τους ιδίους. Παρόλα αυτά με φράσεις, έξυπνες και παραπλανητικές, πολλές φορές, δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, χωρίς να μας γίνεται αντιληπτό.

Τα αδέρφια είναι η πολύχρωμη σκιά μας

Τα αδέρφια είναι η πολύχρωμη σκιά μας

Τα αδέρφια ξέρουν τα πάντα για μας, τι φοβόμαστε, τι σκεφτόμαστε και διαισθάνονται πάντοτε τις αρνητικές σκέψεις. Προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα και πάντα βρίσκουν τρόπους για να ξεχνιόμαστε. Μπορεί να φοράμε και το πιο παλιομοδίτικο παπούτσι, αλλά επειδή έχουμε τις μαύρες μας, θα μας πουν ότι «είναι ό, τι πιο όμορφο».

Περπατώντας το βράδυ, η σκιά μας πάντοτε έχει χρώμα μαυρόασπρο. Με τα αδέρφια μας όμως όλα εξαιρούνται. Γιατί τα αδέρφια είναι η πολύχρωμη σκιά μας. Θα μας πάρουν από το μπράτσο, θα περπατήσουν μαζί μας και θα συζητούν ασταμάτητα για όμορφα πράγματα, μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι.

Μιλάνε ακούραστα μετά από μια ανάποδη στιγμή και μας συμβουλεύουν. Όμως, πολλές φορές ξεχνάνε να συμβουλεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Επειδή θέλουν πρώτα εμείς να είμαστε καλά.

Τα αδέρφια είναι η πολύχρωμη σκιά μας

Ας αγκαλιάσουμε σήμερα λοιπόν, τις όμορφες αυτές πολύχρωμες σκιές μας. Τα αδέρφια μας. Όπως εμείς επιλέξαμε να’ ναι. Να ξεστομίσουμε τη λέξη «ευχαριστώ» και να τους κάνουμε, πιο ευτυχισμένους από ποτέ. Με μια αγκαλιά και ένα «σ’ αγαπώ». Εκείνο το αληθινό, γεμάτο πούπουλα. Γιατί ίσως δεν φτάσαμε ακόμα να το κάνουμε, λόγω χρόνου και ρουτίνας. Λοιπόν…ποτέ δεν είναι αργά.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.