Η επιλογή είναι δική μας. Κρίνουμε, δίνουμε, παίρνουμε και κερδίζουμε. Με το πέρασμα του καιρού, ένας φίλος μπορεί κάλλιστα να γίνει εχθρός ή παντοτινός. Εχθρός μπορεί εύκολα να γίνει. Αλήθεια όμως, πώς κάνουμε παντοτινούς φίλους; Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε παντοτινούς φίλους;

Πώς κάνουμε παντοτινούς φίλους;

Η πιο σημαντική λέξη στη φιλική σχέση, όπως συμβαίνει και στην ερωτική σχέση είναι το «εμείς». Αν χανόμαστε στο πλήθος, αυτός ο φίλος θα είναι εκεί, να μας αναζητήσει μέχρι να μας βρει. Θα μας ξεχωρίσει από ένα σημάδι στο σώμα μας, θα μας φωνάξει με τα χίλια ονόματα που μας αποκαλεί και θα μας βρει. Έστω και αύριο, έστω και την άλλη εβδομάδα. Πώς κάνουμε παντοτινούς φίλους λοιπόν; Τους φυλάμε στο κουτί της καρδιάς μας. Απλά τα πράγματα.

Как завести друзей навечно?

Τους κρατάμε σφικτά

Εμπόδια ή ευκολία, νίκη ή ήττα ο παντοτινός αυτός φίλος θα είναι μαζί μας. Θα μας δίνει θάρρος, θα μας λέει αστεία, θα μας σηκώνει με το ζόρι για να βγούμε έξω, μετά από κάποια απογοήτευση. Αυτός θυμάται τα πάντα. Ημερομηνίες σημαντικές για μας, στιγμές που ζήσαμε μαζί και προπάντων είναι μαζί μας έστω και εξ’ αποστάσεως.

Τους εμπιστευόμαστε

Ένας απλός, παιδικός φίλος μπορεί στ’ αλήθεια να γίνει κολλητός και παντοτινός. Η εμπιστοσύνη μεταξύ μας και η ανάγκη να μιλήσουμε μαζί, μετά από μια δύσκολη μέρα, είναι αυτό που μας ενώνει. Η δίψα για να μάθουμε τα νέα του μετά από τις διακοπές του είναι ένα σημαντικό σημάδι. Επίσης, το πάθος για τη μέρα που θα πάμε μαζί μία εκδρομή είναι ακόμα ένα σημάδι ότι αυτός ο φίλος θα μείνει αιώνια μαζί μας. «Φεύγω, θα’ ρθω σε λίγο», «θα στο φέρω αμέσως», «του χρόνου τέτοια μέρα, θα γιορτάζουμε ξανά μαζί αυτή τη μέρα». Αυτές είναι φράσεις οι οποίες περιέχουν στοιχεία της εμπιστοσύνης. Μοιράζεται μαζί μας το χρόνο του και ό, τι υπόσχεται το τηρεί. «Σε λίγο, αμέσως, του χρόνου». Και όμως ο παντοτινός φίλος δε ξεχνά ό, τι υπόσχεται και το πραγματοποιεί. Αυτό είναι και ένα είδος εμπιστοσύνης. Σημαντική λέξη για μία αιώνια φιλία.

друзья навечно

Δώσε σημασία στις φράσεις και λέξεις

«Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό», «άσε τις διακοπές για του χρόνου, αν υπάρχουμε». «Φύγε τώρα, θέλω να κοιμηθώ». Μικρές φράσεις που περιέχουν ίχνος «δηλητηρίου» σε μία φιλική σχέση. Πράγμα που αποδεικνύει ότι η σχέση αυτή δε θα κρατήσει και πολύ. Ένας παντοτινός φίλος δε θα μας πει ποτέ τέτοιες κουβέντες. Ο παντοτινός φίλος είναι πάντα αισιόδοξος μαζί μας και πάντα προσέχει τις προτάσεις του. Μας δίνει πάντα τον «ώμο του», για να ακουμπήσει και «δανειζόμαστε» πάντα τα φτερά του για να ονειρευτούμε μαζί.

Πώς κάνουμε παντοτινούς φίλους, λοιπόν; Αν ο διπλανός μας φίλος που εμείς επιλέξαμε να είναι, έχει αυτά που πρέπει να έχει ένας αληθινός φίλος, τότε τον κρατάμε σφιχτά. Γιατί αυτός ο φίλος δεν βαριέται ποτέ τις αγκαλιές και προπάντων την κουβέντα μας και την τρέλα μας…

Как завести друзей

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!