Μια γνωριμία με ερωτική απόχρωση δημιουργεί ενθουσιασμό ωστόσο σύντομα απαιτείται η ανάγκη για τη φλόγα σε μια σχέση να διατηρηθεί. Στην πραγματικότητα μια ερωτική σχέση δεν απέχει πολύ από μιαν επαγγελματική ή μια φιλική. Όλες απαιτούν προσπάθεια για να διατηρηθούν και η προσπάθεια την οποίαν καλείσαι να καταβάλεις, εξαρτάται από το άτομο που έχεις απέναντί σου. Ο τρόπος διαδραματίζει περισσότερο ρόλο από τον κόπο αφού η πρόθεση και η δημιουργικότητας χαίρουν πάντοτε εκτίμησης. Αν και η διαδικασία αυτή προϋποθέτει ενδιαφέρον και προσπάθεια και από τα δύο μέρη, ξεκινά από τον εαυτό σου.

Διατήρησε το παιχνίδι

Από μικρό παιδί, αυτό το οποίο σε ικανοποιεί και σε γοητεύει είναι το παιχνίδι. Ίσως το πέρασμα του χρόνου να καθιστά τον καθένα λιγότερο… παιχνιδιάρη ωστόσο υπάρχει ο τρόπος διασκέδασης για κάθε ηλικία. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεις ιδιαίτερα εφευρετικός καθώς μια βόλτα στην παραλία και η επαφή στην φύση προσφέρεται γι’ αλλαγή διάθεσης. Επιπρόσθετα λίγη… κόντρα δεν βλάπτει κανέναν και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Δώσε χώρο

Ο φιλόσοφος Arthur Schopenhauer παρομοίασε τις ανθρώπινες σχέσεις με τις αντίστοιχες των… σκαντζόχοιρων. Τα ζώα αυτά όταν θέλουν να ζεσταθούν μικραίνουν τις αποστάσεις ωστόσο είναι θέμα χρόνου να αλληλοτραυματιστούν λόγω των αγκαθιών τους. Η ουσία είναι ότι η απόσταση και ο χώρος ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι υγιές ενώ αντιθέτως η προσκόλληση συμβάλει στη δημιουργία ρουτίνας. Και ο άνδρας και η γυναίκα έχουν την ανάγκη και το δικαίωμα να περάσουν χρόνο με φίλους ή φίλες κάνοντας κάτι διαφορετικό και διατηρώντας τους δεσμούς οι οποίοι προϋπήρχαν της σχέσης.

Πρόσφερε απλόχερα στοργή

Ο συγγραφέας Kory Floyd ενθαρρύνει τη φυσική επαφή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι μιας και συνοδεύεται με μυριάδες οφέλη. Μερικά εξ αυτών είναι η απελευθέρωση ορμονών ευχαρίστησης, η μείωση της πίεσης του αίματος αλλά και μεγαλύτερο αίσθημα πληρότητας. Μεταφράζεται δε σε φιλί, σεξ, αγκαλιά και πέρασμα του χεριού πάνω από τον ώμο του συντρόφου, αναζωπυρώνοντας έτσι τη φλόγα σε μια σχέση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η απουσία οποιουδήποτε είδους επαφής είναι το πρώτο σημάδια αποξένωσης ενός ζευγαριού.