Είθισται η τακτική «να είσαι ο εαυτός σου» να βρίσκει εφαρμογή σε οποιοδήποτε είδους ραντεβού ή συνάντηση, είτε αυτό είναι επαγγελματικής ή κοινωνικής φύσεως, επομένως μια πρώτη επαφή με ένα άτομο το οποίο σε γοητεύει δεν αποτελεί εξαίρεση.

Και πράγματι, η προβολή μιας ρεαλιστικής και αληθινής εικόνας, αν μη τι άλλο δεν συνοδεύεται από ψεύτικες υποσχέσεις και θέτει τον πήχη των προσδοκιών στο άτομο το οποίο έχεις απέναντί σου, στο κατάλληλο ύψος και μέτρο.

Από την άλλη πλευρά, καλό θα ήταν το φλερτ θα αποτελέσει μιαν ενδιαφέρουσα και συνάμα απολαυστική διαδικασία, χωρίς να σε γεμίζει άγχος και χωρίς να «μετράς» κάθε σου λέξη, φοβούμενος μην βάλεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου.

Προκειμένου και να κερδίσεις τις εντυπώσεις στο πρώτο ραντεβού αλλά και να περάσεις καλά, συνέχισε να διαβάζεις πιο κάτω:

Ξεκινά οριοθετώντας τον στόχο
Πριν μπεις στη διαδικασία να διευκρινίσεις τι ζητάς από το άτομο το οποίο θα συναντήσεις σε λίγο, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις πρώτα στο δικό σου μυαλό τι θέλεις εσύ να βιώσεις. Μήπως θέλεις απλά να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο; Μήπως θέλεις να περάσεις μιαν ευχάριστη βραδιά με κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχεις συνηθίσει; Μήπως θέλεις να γνωρίσεις τη γυναίκα των ονείρων σου; Σύμφωνα με τον Dr. Venus Nicolino ο προσδιορισμός του που βρίσκεται ο πήχης των προσδοκιών, θα σε βοηθήσει και να περάσεις καλύτερα και να διαχειριστείς με ηρεμία τις στιγμές εκείνες που η αγωνία θα σε καταβάλει.

Το χιούμορ είναι ο καλύτερος σύμμαχος
Η προσπάθειά σου να προβάλεις τον καλύτερό σου εαυτό και να περιορίσεις τα λάθη ή τις κακές εντυπώσεις δεν είναι κάτι κακό, ωστόσο σε αποτρέπουν από του να «λυθείς» και να δείξεις ποιος πραγματικά είσαι. Το χιούμορ είναι το βασικό συστατικό προκειμένου να σπάσει ο πάγος, πόσο μάλλον όταν το χειριστείς με λεπτότητα μεν, έξυπνα δε. Η εξιστόρηση μιας περίπτωσης στην οποίαν βρέθηκες σε άβολη θέση αλλά «επιβίωσες» ή ακόμα και ο αυτοσαρκασμός δεν θα σε καταστήσουν ευάλωτο, αλλά αντιθέτως πιο ανθρώπινο και προσεγγίσιμο.

Βρες από μέσα σου μιαν ένεση αυτοπεποίθησης
Η ικανότητα να ακτινοβολείς αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα πιο γοητευτικά στοιχεία τα οποία μπορείς να παρουσιάσεις σε ένα ραντεβού ωστόσο δεν είναι κάτι το οποίο ο καθένας είναι προικισμένος. Η Jess O’Reilly στην προσωπική του ιστοσελίδα sexwithdrjess.com αναφέρει μεταξύ άλλων ότι καλό θα ήταν όποτε λαμβάνεις κομπλιμέντο, να το σημειώνεις και να το κάνεις κτήμα σου ώστε να συμπεράνεις ποιες πτυχές του χαρακτήρα ή του σώματός του, τυγχάνουν εκτίμησης. Πριν την πρώτη συνάντηση, κοίταξε στο καθρέφτη, αναγνώρισε τα δυνατά σου σημεία και φρόντισε να τα προβάλεις όταν βρεθείς τετ-α-τετ με την γυναίκα την οποίαν θέλεις να εντυπωσιάσεις.