Το Sex Education αποτελεί μια σειρά του Netflix με θέμα το sex ανάμεσα σε εφήβους.

Η πρωτότυπη σειρά του δημοφιλούς Δικτύου «σπάει» πολλά ταμπού, ξεπερνά τυχόν σεμνοτυφίες και επικεντρώνεται σε ένα θέμα που αφορά πολύ κόσμο. Ωστόσο δεν μιλά κανείς ανοικτά γι’ αυτό.

Η υπόθεση του Sex Education

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Ότις δεν έχει πείρα όσον αφορά το σεξ και τις σχέσεις. Παρ’ όλα αυτά, ανακαλύπτει πως μπορεί να καθοδηγήσει σωστά τους έφηβους συνομίληκούς του πάνω σε αυτό το θέμα.

Η κλίση του αυτή μάλλον προκαλείται από τη μητέρα του, Τζιν, η οποία είναι ψυχολόγος και θεραπεύτρια σε θέματα σεξ. Μαζί με την συμμαθήτριά του Μέιβ οργανώνουν μια μυστική «κλινική» του σεξ μέσα στο σχολείο.

Η πλοκή της σειράς

Πολλές «ιδιόρυθμες» σχέσεις, εύλογες απορίες και συζητήσεις είναι το μενού που μας παρουσιάζει η σειρά.

Από την όλη πλοκή δεν «κόβονται» οι ακατάλληλες σκηνές, καθώς αυτές έρχονται και δένουν ικανοποιητικά με την όλη εξέλιξη.

Σίγουρα θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς όσα θα βλέπεις, αλλά η όλη σειρά δεν βασίζεται μόνο στο κομμάτι του σεξ.

Σου προκαλεί διάφορα αισθήματα, καθώς η ιδιοσυγκρασία των εφήβων είναι τέτοια που μόνο μονοδιάστατη δεν την λες.

Περισσότερο Education παρά Sex

Και μπορεί να μιλά (και να δείχνει) αρκετό γυμνό, που σε κάποιες περιπτώσεις ακουμπά τα όρια του επιτρεπτού, ωστόσο δεν είναι αυτός ο (μόνος) λόγος που θα θες να το παρακολουθήσεις.

Θα το παρακολουθήσεις για τις συμβουλές που παρέχονται, τον εύθυμο / εφηβικό (και λίγο υπερβολικό) χαρακτήρα του καθώς και για τα προβλήματα με τα οποία εύκολα μπορεί ένας έφηβος να ταυτιστεί.

Φυσικά, καλύπτονται όλων των ειδών θέματα σ’ αυτό το κομμάτι, διαφόρων προτιμήσεων και πάντα χωρίς ταμπού.

Αν μη τι άλλο, είναι μια πρωτότυπη σειρά που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη. Αυτό το μαρτυρά και η επιτυχία της, που της έδωσε το εισητήριο και για 2η σεζόν.