Η Salsa δεν είναι απλά ένα είδος χορού και μουσικής. Είναι τρόπος έκφρασης, είναι δημιουργία, αυτοσχεδιασμός, είναι τρόπος ζωής. Στα επόμενα δυο λεπτά θα διαβάσεις μερικά ενδιαφέρον στοιχεία για αυτό που λέμε… Salsa.

Η ιστορία

Οι ρίζες της Salsa προέρχονται απ’ την Κούβα και την Αφρική. Ουσιαστικά κάπου στην δεκαετία του 1920, όταν αφρικανοί σκλάβοι βρέθηκαν στην Κούβα, άρχισε να διαμορφώνεται αυτός ο μαγευτικός χορός. Τα αφρικανικά και τα κουβανέζικα στοιχεία ήρθαν σε επαφή και ξεκίνησαν να συνδυάζονται δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μίγμα.

Η Salsa ως χορός και μουσική ήρθε έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό κάπου στο 1950 όταν και πήρε την ονομασία στην Νέα Υόρκη. Ήταν ένας συνδυασμός διάφορων latin και freestyle χορών. Το όνομα έρχεται από εκεί ακριβώς που φαντάζεσαι. Απ’ την ισπανική λέξη Salsa η οποία σημαίνει «μείγμα μπαχαρικών για σάλτσα».

Τα χαρακτηριστικά

Η Salsa είναι ένας κοινωνικός χορός. Δίνει την ελευθερία στον καθένα να αυτοσχεδιάσει και να βγάλει στις φιγούρες και τις στροφές όλο του το είναι. Υπάρχουν κομμάτια με πολύ γρήγορο ρυθμό και το αποτέλεσμα συνήθως είναι εντυπωσιακό. Salsa μπορείς να χορέψεις με παρτενέρ (καβαλιέρο ή και ντάμα), αλλά και σε σόλο μορφή.

Στα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για τον συγκεκριμένο χορό. «Αλλαγή στο 1 ή στο 2;». Αναφερόμαστε στον χτύπου του μέτρου στον οποίο γίνεται η αλλαγή βάρους. Συνήθως η αλλαγή γίνεται στο 1 γιατί απ’ την μια οι χορευτές έχουν συνηθίσει έτσι, αλλά και γιατί είναι πιο εύκολο. Υπάρχει όμως και το ρεύμα που λέει πως η αλλαγή βάρους γίνεται στο 2. Και αυτό γιατί ο κάθε χορός εξελίσσεται και η πηγή έμπνευσης τους είναι στο 2.

Η ουσία της Salsa

Εμείς θέση δεν θα πάρουμε σε αυτό το ζήτημα. Γιατί πολύ απλά η ουσία της Salsa είναι αλλού. Χόρεψε με τη μουσική και διασκέδασε. Βγάλε συναισθήματα και δημιούργησε. Απελευθέρωσε τον εαυτό σου με όποιο τρόπο και αν σου «βγαίνει». Αυτό είναι το νόημα της Salsa αλλά και του χορού γενικότερα. Ας μην το ξεχνάμε…

Το μόνο που απομένει να πούμε είναι καλή διασκέδαση.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.


maniatis

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από ειδήσεις, ρεπορτάζ, σκηνές που μόνο θλίψη προκαλούν. Κι όμως υπάρχουν τόσα άλλα θετικά. Βρες τα, δες τα, πες τα και νιώσε περήφανος για εσένα και την ανθρωπότητα.

Και όπως λέει το σλόγκαν μας δες τη θετική πλευρά της ζωής.

Με σπουδές στον τομέα της επικοινωνίας και μεταπτυχιακές σπουδές στη δημοσιογραφία, αλλά και μέσα απ’ την εμπειρία μου στο χώρο των μέσων μαζικής επικοινωνίας ένιωσα την ανάγκη για κάτι διαφορετικό. Μια νότα αισιοδοξίας και είμαι σίγουρος πως το ταξίδι που τώρα ξεκινά θα προσφέρει ουσιαστικά και θα βοηθήσει τον καθένα από εμάς ν’ ανακαλύψει τη θετική πλευρά της ζωής.

Προφίλ Συντάκτη

Privacy Preference Center