Ανέκαθεν, το θέατρο θεωρείτο θεσμός. Στην αρχαιότητα, ήταν μάλιστα ένας καθιερωμένος θεσμός. Παρόλα αυτά, με την πάροδο του καιρού και κυρίως μετά την βιομηχανική επανάσταση, στην καθημερινότητα, έκαναν την εμφάνισή τους, άλλοι τρόποι ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης του κόσμου. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλοί που «αγκαλιάζουν» τις θεατρικές παραστάσεις και γενικότερα την σπουδαιότητα του θεάτρου. Είσαι ένας από αυτούς; Αν όχι πες «ναι» στις θεατρικές παραστάσεις!

Πες «ναι» στις θεατρικές παραστάσεις!

Όταν τα συναισθήματα γίνονται όλο και πιο έντονα

Η πιο όμορφη στιγμή μίας θεατρικής παράστασης είναι όταν ο θεατής γίνει ένα με τον ηθοποιό. Πρόκειται για την στιγμή όπου τα συναισθήματα γίνονται όλο και πιο έντονα. Όταν δηλαδή, ο ίδιος ο θεατής νιώθει ότι βρίσκεται στη σκηνή και είναι σαν να παίρνει ο ίδιος ένα ρόλο.

Άλλωστε, δεν είναι αυτό που αναζητούμε στην καθημερινότητα μας; Αυτό το κάτι που θα ταυτιστούμε μαζί του. Εκείνο το οποίο θα μας υπενθυμίσει πως δεν είμαστε ποτέ μόνοι μας.

Πες «ναι» στις θεατρικές παραστάσεις!

Αναζήτησε στο διαδίκτυο, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, σε περιοδικά και σε εφημερίδες πότε θα ανεβούν θεατρικές παραστάσεις. Επίλεξε τη γαλήνη και την ηρεμία σου, απολαμβάνοντας μια θεατρική παράσταση. Άφησε για λίγο τη ρουτίνα μόνη της, και βγες έξω να παρακολουθήσεις ένα σπουδαίο έργο, στο πιο κοντινό θέατρο.

Πες «ναι» στις θεατρικές παραστάσεις! Γιατί θα σου προσφέρουν πολλά. Επίλεξε μια κωμωδία η οποία θα σου προσφέρει άφθονο γέλιο. Ή μία τραγωδία είτε και δράμα με ένα τέλος ελπίδας. Θα σου «κτυπήσουν με τα καμπανάκι τους», λέγοντας σου πως η γκρίζα σου μέρα, αύριο μπορεί να γίνει γαλάζια.

Διάλεξε ένα θέατρο σκιών, ή ένα μιούζικαλ ή ένα χοροθέατρο. Θα αντιληφθείς το μηνύματα που θέλουν να δώσουν μέσα από την μουσική, το θέατρο και τις κινήσεις.

Ίσως γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια

Το θέατρο μπορεί να γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια. Μπορείς κάλλιστα εκεί, να πηγαίνεις με τα πιο απλά ρούχα που έχεις. Μπορείς να πας μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά, μετά από ένα άσχημο τσακωμό ή ακόμα μετά από το μπόλικο, απογευματινό διάβασμά σου.

Η δύναμη μιας θεατρικής παράστασης είναι τεράστια. Μία θεατρική παράσταση σου προσφέρει μόρφωση, καθώς μπορείς να μάθεις και να ακούσεις νέες λέξεις και φράσεις.  Για παράδειγμα, αν επιλέξεις μία παράσταση με ιστορικό θέμα, θα έχεις την ευκαιρία να αναπτύξεις τις γνώσεις σου και σ’ αυτό τον τομέα.

Έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις νέο κόσμο. Καθημερινό, απλό κόσμο που βρίσκει συντροφιά το θέατρο. Γίνεται ένα με τη σκηνή, νιώθει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής και ο ήρωας. Δαγκώνει τα νύχια του γιατί ανυπομονεί να δει τη συνέχεια, μετά το διάλλειμα. Δακρύζει από συγκίνηση ή από χαρά.

Πες «ναι» στις θεατρικές παραστάσεις!

Πες «ναι» στις θεατρικές παραστάσεις! Κάνε τις θεατρικές παραστάσεις αγαπημένη σου συνήθεια, σε όλες τις φάσεις της ζωής σου και δες πόσο μπορεί να αλλάξει η καθημερινότητά σου…θετικά!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.