Είναι γεγονός πως η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης. Άλλωστε λένε ότι πολλές φορές τα τραγούδια είναι οι λέξεις που δεν έχουμε τη δύναμη να πούμε και να φωνάξουμε. Είναι τα λόγια που γράφτηκαν με πάθος για τη ζωή και τον έρωτα. Είναι φράσεις που ίσως δεν φτάσαμε να πούμε σε κάποιον. Θα έλεγε κανείς λοιπόν, πως κάποια τραγούδια είναι πρόσωπα μεταμορφωμένα σε μελωδίες.

Όλο και κάποιο τραγούδι μας θυμίζει κάποιο πρόσωπο

Υπάρχουν φορές στο σπίτι, στο διάλειμμά, στο αυτοκίνητο, σε στιγμές χαλάρωσης και ειδικά λίγο πριν πάμε για ύπνο, που έχουμε την τάση να θυμόμαστε καταστάσεις. Χαρωπές ή λυπητερές. Αμέσως, με το πάτημα ενός κουμπιού, είτε στο ραδιόφωνο, είτε στον υπολογιστή ή στο κινητό, ξεκινά να ακούγεται ένα τραγούδι.

Εκείνο το τραγούδι, ή αυτό της δικής μας επιλογής, μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε, να αναπολήσουμε ή να ονειρευτούμε το μέλλον μας.

Κάποια τραγούδια είναι πρόσωπα μεταμορφωμένα σε μελωδίες. Γιατί τα ακούγαμε μαζί, γιατί μ’ εκείνα μεγαλώσαμε, μ’ εκείνα κλάψαμε και γελάσαμε μαζί.

Αρκετά τραγούδια είναι το γέλιο, η φωνή και το χάδι κάποιου δικού μας

Πόσες φορές ακούσαμε ένα τραγούδι και μας ήρθε αμέσως στο μυαλό ένα συγκεκριμένο άτομο; Ή πόσες φορές θυμηθήκαμε παιδικούς φίλους και έρωτες ακούγοντας μια μελωδία;

Εμείς οι άνθρωποι, λατρεύουμε τις στιγμές, όσο κι αν κάποτε ξεχνάμε τη σημαντικότητά τους. Από μόνοι μας, «προκαλούμε γλυκά» τη στιγμή, κάνοντάς την να λάμπει.

Στο πρώτο ραντεβού για παράδειγμα, θέλησες να «αρπάξεις» το τραγούδι από το χέρι. Θέλησες να πάρεις το χέρι του/της μελλοντικού συντρόφου σου και να συνδυάσεις το τραγούδι μ’ ένα καυτό, ερωτικό φιλί. Και κάθε φορά που το ακούς σου έρχεται να πατήσεις το κουμπί της επιστροφής και να ξαναζήσεις εκείνη τη μοναδική στιγμή.

Κάθε φορά που παίζει το συγκεκριμένο λαϊκό τραγούδι, θυμάσαι τον μπαμπά και όταν ηχεί όμορφα ένα έντεχνο, ήρεμο τραγούδι, θυμάσαι τη μαμά.
Το τραγούδι που μιλάει για τους φίλους-κολλητούς, το ακούς κάθε φορά που σου λείπει ο κολλητός σου. Και όταν έρθει το ακούγετε ξανά και ξανά. Τότε το γέλιο γίνεται τόσο δυνατό, όσο ο αέρας το χειμώνα.

Τη στιγμή που μοιράστηκες ένα μυστικό με την αδερφή σου στο αυτοκίνητο, σας κρατούσε συντροφιά ένα τραγούδι. Κι όταν το ακούς, τρέμει η καρδιά σου και χαμογελάς, ανυπομονώντας να δεις την πολύχρωμη σκιά σου-την αδερφή σου.

Κάποια τραγούδια είναι πρόσωπα μεταμορφωμένα σε μελωδίες

Να σιγοτραγουδάς και να χαμογελάς

Κάποια τραγούδια είναι πρόσωπα μεταμορφωμένα σε μελωδίες. Γιατί αυτοί που «πέταξαν για τα ξένα» δε μπορούν να σου προσφέρουν τη στιγμή, ν’ ακούσετε τραγούδια που μοιραστήκατε μαζί, ξανά και ξανά.  Κάθε φορά, λοιπόν, που ακούς ένα συγκεκριμένο τραγούδι και σου τους θυμίζει, να ψιθυρίζεις και να σιγοτραγουδάς τους στίχους σαν να’ ναι εκεί μαζί σου. Χαμογελώντας όπως θα κάνατε μαζί.

Οι μελωδίες, οι νότες και η «μαγεία» που προσφέρει ένα τραγούδι, μας κάνει να ταυτίζουμε ένα πρόσωπο μαζί του. Δεν είναι υπερβολή ν’ ακούς ένα στίχο και να σου θυμίζει κάποιον/α. Αντιθέτως, είναι ένας τρόπος για να σκας ονειρεμένα χαμόγελα, εκεί που ο άλλος δεν έχει ιδέα ότι τον σκέφτεσαι!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.