Κάθε φορά που το ρολόι δείξει τέσσερις το απόγευμα, κτυπάει πάντοτε το καμπανάκι της καρδιάς της. Δακρύζει λέει, γιατί θυμάται τα παιδικά της, τότε ανέμελα χρόνια. Ταυτόχρονα θυμάται τις σκοτούρες της και γίνονται όλα μέσα της κουβάρι. Και εγώ, ως νέο παιδί, της υπενθυμίζω, αυτά που μου έλεγε καιρό τώρα πριν. «Οι άνθρωποι είναι τα λουλούδια της ζωής, αγαπημένη. Αυτό μην το ξεχνάς ποτέ».

Τι γίνεται όταν τα λουλούδια μαραίνονται;

Της είχα πει πολλές φορές μα κάθε φορά το ίδιο. Μέχρι που την πήρα από το χέρι και της εξήγησα, καθαρά και ξάστερα. «Η ζωή είναι πολύ όμορφη και μπορείς να τη ζεις και να την απολαμβάνεις», της ξεστόμισα.

«Να, ένα πουλί κελαηδά. Κοίτα τη μέλισσα στο όμορφο αυτό λουλούδι», της είπα.

«Τι θα γίνει αν αυτό το λουλούδι μαραθεί όμως;», ρώτησε και έσκυψε το κεφάλι.

«Όταν αυτό μαραθεί, θα βρει τον τρόπο να ξαναζωντανέψει. Αν δεν τα καταφέρει να ζωντανέψει, θα γεννηθεί ένα άλλο στη θέση σου. Αυτό αγαπημένη συμβαίνει και με τους ανθρώπους».

Οι άνθρωποι είναι τα λουλούδια της ζωής

Οι άνθρωποι είναι τα λουλούδια της ζωής;

«Είναι σαν να λέμε ότι οι άνθρωποι είναι τα λουλούδια της ζωής ένα πράγμα;», με ρώτησε.

«Ακριβώς. Γιατί πολύ απλά και οι άνθρωποι μπορούν να χαρακτηριστούν λουλούδια μαραμένα ή φρέσκα, όπως και ένα πραγματικό λουλούδι, να αισθανθεί μαραμένο ή ολοζώντανο».

«Και πώς γίνεται αυτό;», ρωτάει σαν μωρό-παιδί.

«Πολύ απλά, μπορείς πρώτα από όλα να ρίξεις στο λουλούδι νερό για το ζωντανέψεις. Το ίδιο μπορείς να κάνεις σε έναν άνθρωπο. Μπορείς τον να αγκαλιάσεις, να τον πάρεις από το χέρι και να τον ξαναζωντανέψεις. Έχεις τη δυνατότητα να του δείξεις πως μπορεί μέσα του να γεννηθεί ένας νέος άνθρωπος με όνειρα, στόχους και θετική σκέψη. Γιατί αξίζει, γιατί μπορεί».

_____

Και τότε θα βγείτε στους δρόμους φωνάζοντας τις αξίες της ζωής. Μαζί. Θα καταφέρετε τα πάντα μαζί. Γιατί ενωμένοι φτιάχνουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Μια ζωή γεμάτη όνειρα και ελπίδες.

Οι άνθρωποι είναι τα λουλούδια της ζωής

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!