Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να περάσεις το χρόνο σου ευχάριστα. Αν μιλάμε για τους λάτρεις του διαβάσματος και συγκεκριμένα της ποίησης, μπορεί να αναφερθεί και το εξής: Ποίηση χωρίς ζεστό ρόφημα δεν γίνεται! Προπάντων τώρα που είναι χειμώνας, ένα βιβλίο ποίησης στο χέρι και ένα ζεστό ρόφημα, είναι ό, τι καλύτερο!

Ποίηση χωρίς ζεστό ρόφημα δεν γίνεται!

Μπορείς μέσα από την λογοτεχνία και την ποίηση να ζεστάνεις τόσο τον εσωτερικό σου κόσμο, όσο και τον εξωτερικό. Αυτές οι δύο απασχολήσεις, διδάσκουν όλο σου το «είναι» και σε βελτιώνει ως άνθρωπο.

Ποτέ δεν είναι αργά να νιώσεις ότι ένα βιβλίο μπορεί να σε αγκαλιάσει και να σου ανοίξει το μυαλό. Να σε γεμίσει με θάρρος, αυτοπεποίθηση και να σου δώσει το έναυσμα να κάνεις το κάτι διαφορετικό. Να δεις τη ζωή αλλιώς και να αρπάξεις το χέρι της.

Πάρε το ζεστό ρόφημά σου και ξεκίνησε το ταξίδι, αυτό το μαγικό.

Ποίηση χωρίς ζεστό ρόφημα δεν γίνεται!

Σκαλίζοντας την ώρα σου με Κωστή Παλαμά

Ο ποιητής Κωστής Παλαμάς, έγραψε το σπουδαίο:

«Γνώρισα την Αγάπη,
σ’ έζησα πια, ζωή!»

Πόσο δύσκολο είναι να αγκαλιάσουμε τη ζωή και να την αγαπήσουμε; Μέσα από την αγάπη και τον έρωτα, όχι εξολοκλήρου την αγάπη μεταξύ δύο ατόμων, αλλά και την λατρεία της ίδιας της ζωής, ζούμε αληθινά.

Η προσφορά της, οι μυρωδιές, οι γεύσεις της και η δυνατότητα που δίνει να αγκαλιάσουμε, να «πετάξουμε», να ζήσουμε, να ονειρευτούμε, είναι τεράστια.

Ποιητικό απόσπασμα του Διονύσιου Σολωμού

«Νύχτα γεμάτη θάματα,
νύχτα σπαρμένη μάγια»

Ένα ποιητικό απόσπασμα που αξίζει όλοι να ξέρουμε είναι και αυτό του Εθνικού ποιητή, Διονύσιου Σολωμού. Ο καθένας, φυσικά, μπορεί να το ερμηνεύσει όπως επιθυμεί.

Προσωπικά, ο στίχος αυτός φανερώνει το μυστήριο της νύχτας και τη σημασία του σκοταδιού. Μπορεί το μαύρο χρώμα να κάνει πολλούς να «αναστατώνονται», παρόλα αυτά είναι καλό να το σκέφτονται λίγο διαφορετικά.

Το βράδυ, ενώνει ανθρώπους. Όπως και το σκοτάδι. Οι άνθρωποι ενώνονται, γίνονται ένα και αγαπιούνται. Αγκαλιάζονται σφικτά, μήπως και χωριστούνε. Η νύχτα ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να σκεφτεί, να αναπολήσει και να δημιουργήσει. Μπορεί να μετατρέψει μια ανάποδη στιγμή σε αλλιώτικη.

Ίσως σκεφτεί πως η μέρα αυτή τελείωσε και μ’ αυτό να πάρει δύναμη και να πιστέψει στην αυριανή, καλύτερη μέρα.

Ποίηση χωρίς ζεστό ρόφημα δεν γίνεται!

Χιλιανός ποιητής, Pablo Neruda

«Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια,
αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ‘ρθει»

Αλήθεια, όσο και να θες «να κόψεις όλα τα λουλούδια» και εν τέλει το πετύχεις, η Άνοιξη πάντα έρχεται. Κι αν δεν έρθει νωρίς μπορείς να την φέρεις εσύ μόνος ή με την βοήθεια των γύρω σου.

Ο Pablo Neruda, κάτι θα ήξερε γράφοντας αυτό τον στίχο. Η Άνοιξη και η κάθε Άνοιξη είναι απαραίτητη στη ζωή μας. Τα χρώματα και οι ανοιξιάτικοι φίλοι που επιλέγουμε να έχουμε στη ζωή μας είναι λόγοι για τους οποίους μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι.

Μην εμποδίσεις το κάθε τι που μπορεί να χαρακτηρίσεις «Άνοιξη». Έχεις το δικαίωμα όπως και ο κάθε ένας να ζήσεις τη μαγεία της.

Όταν κλείσεις λοιπόν το βιβλίο ποίησης που κρατάς στα χέρια σου, ξαναγέμισε το φλιτζάνι σου με ζεστό ρόφημα. Πάρε ένα υπνάκο και ξύπνησε ένας άνθρωπος γεμάτο ενέργεια και ζεστασιά. Ύστερα, έχεις όλο το χρόνο να μοιράσεις όση ζεστασιά έχεις!

Ποίηση χωρίς ζεστό ρόφημα δεν γίνεται!

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.