Όλοι κρύβουμε το ταλέντο του τραγουδιού μέσα μας, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει! Πόσες φορές ακούσαμε τα παιδιά, όταν παίζουν να σιγοτραγουδούν; Πόσο συχνά «τσακώνουμε» εμάς να τραγουδάμε στο αυτοκίνητο; Ακόμα πιο πολύ, πόσες φορές το ντους έγινε μικρόφωνο και το μπάνιο δισκοθήκη; Αλήθεια, εσείς τραγουδάτε στο μπάνιο;

Τι λένε οι έρευνες

Αναφορικά με το τραγούδι στο μπάνιο, η επιστήμη μίλησε. Μας προτείνει κιόλας να τραγουδάμε όσο μπορούμε γιατί οι ορμόνες της ευτυχίας αυξάνονται περισσότερο. Άλλωστε όταν τραγουδάμε στον κλειστό ατμοσφαιρικό, αυτό χώρο δε νιώθουμε μοναδικοί και ευτυχισμένοι; Σύμφωνα με μία βρετανική έρευνα που διεξήχθη σε Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας διαπιστώθηκε ότι το τραγούδι χωρίς πίεση και κάποιο εμπόδιο, ωφελεί την ψυχική υγεία. Η έρευνα με τίτλο «Sing Your Heart Out» αποδεικνύει πώς το τραγούδι και οι μελωδίες ηρεμούν την ψυχή μας.
Οι ερευνητές Dr. Shakespeare και Dr. Alice Whieldon αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «ο συνδυασμός του τραγουδιού με μια κοινωνική διάσταση χωρίς αποκλεισμούς θεωρήθηκε απαραίτητος».

Εσείς τραγουδάτε στο μπάνιο;

Τι μπάνιο, τι τραγούδι!

Είναι γεγονός ότι το μπάνιο μας κάνει φρέσκους και μας ζωντανεύει. Το ζεστό ή το κρύο μπάνιο καθαρίζει τα μικρόβια και τον ιδρώτα, έχοντας το αποτέλεσμα ενός μοσχοβολιστού δέρματος. Επίσης, βοηθά το άτομο να αποβάλει το άγχος, την πίεση και να χαλαρώσει. Άλλωστε από τα αρχαία χρόνια, το μπάνιο ήταν μία από τις πιο απαραίτητες συνήθειες. Για παράδειγμα, συναντάμε στην ιστορία τους αρχαίους Αθηναίους και τους Ρωμαίους να κάνουν κρύο αλλά και ζεστό μπάνιο.

Από την άλλη, υπάρχει και το τραγούδι το οποίο έχει σχεδόν τις ίδιες ιδιαιτερότητες με το μπάνιο. Μας ξεκουράζει, απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις. Μας δίνει την δυνατότητα να εκφραστούμε και να νιώσουμε μοναδικοί, όπως και το μπάνιο.

Εσείς τραγουδάτε στο μπάνιο;

Ένα μπάνιο την ημέρα και περισσότερα θα έλεγε κανείς, σε συνδυασμό το τραγούδι μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση μας. Να μας γεμίσει με θετικά συναισθήματα και να νιώσουμε μοναδικοί! Αλήθεια εσείς τραγουδάτε στο μπάνιο;