Είναι γεγονός ότι έρωτας, πάθος και αγάπη πάνε πακέτο. Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ πως με τα τρία αυτά στοιχεία ταιριάζει και η μουσική; Άλλωστε, όταν ο έρωτας μπερδευτεί με τη μουσική, πάει να πει χάνομαι, πετάω και ταξιδεύω στους δικούς μου κόσμους. Πόσα τραγούδια και πόσες μελωδίες ακούσαμε για τον σπουδαίο έρωτα; Πόσες ήταν οι στιγμές που ερωτευτήκαμε περισσότερο με τη συντροφιά ενός ερωτικού τραγουδιού;

Όταν ο έρωτας μπερδευτεί με τη μουσική

Όταν ο έρωτας μπερδευτεί με τη μουσική

Πολλά είναι τα τραγούδια, παλιά και καινούργια που γράφτηκαν για τον έρωτα. Σήμερα, επιλέγουμε για σας τρία ερωτικά τραγούδια. Για να ερωτευτούμε ακόμα περισσότερο και να τυλιχθούμε στις φλόγες του πάθους. Να χορέψουμε ταγκό, φλαμένγκο και να σιγοψιθυρίσουμε ρομαντικά λέξεις που καίνε τα «είναι» μας. Ας σκαλίσουμε μαζί τρία τραγούδια. «Το τραγούδι της ερήμου», «Κομμάτι της ζωής μου» και «Δύο Ζωές».

«Το τραγούδι της ερήμου»

Πρώτη εκτέλεση: Αρλέτα (Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα)
Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή
Μουσική: Λάκης Παπαδόπουλος

«Το τραγούδι της ερήμου», ή αλλιώς «Τα Ήσυχα Βράδια», τραγουδήθηκε για πρώτη φορά το 1984 από την Αρλέτα. Ακολούθησαν κι άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιάννης Κότσιρας και Δέσποινα Βανδή.

Κάθε φορά που ηχεί στ’ αυτιά μας το συγκεκριμένο τραγούδι, δεν υπάρχει περίπτωση μόνο να σιγοτραγουδήσουμε. Θα αφαιρεθούμε, θα συγκινηθούμε, θα αναπολήσουμε και θα κοιτάξουμε με μανία το ρολόι, μέχρι να συναντήσουμε το άλλο μας μισό. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, ακούγοντας «το τραγούδι της ερήμου», δίνεται η αίσθηση της υπόσχεσης του «πάντα κοντά σου», του «πάντα μαζί».

Γιατί όπως λέει, «ακόμα κι αν φύγεις, για το γύρο του κόσμου, θα ‘σαι πάντα δικός μου, θα ’μαστε πάντα μαζί». […] «Και δε θα σου λείπω, γιατί θα ’ναι ψυχή μου, το τραγούδι της ερήμου, που θα σ’ ακολουθεί».

«Κομμάτι της ζωής μου»

Μουσική: Νίκος Απέργης
Στίχοι: Αλέξανδρος Ελευθεριάδης

Ένα πρόσφατο τραγούδι (2018) κυκλοφόρησε και γέμισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων, με έρωτα. Πρόκειται για ένα τραγούδι το οποίο μπορούμε κάλλιστα να το αφιερώσουμε στον άνθρωπό μας.  «Δε μου φτάνει ένα βράδυ, για πάντα σε θέλω εδώ».  Άλλωστε, επιβεβαιώνει την ανάγκη να ενωθεί το πάζλ της καρδιάς και να μπερδευτούν τα κορμιά.  «Κομμάτι της ζωής μου γίνε έλα και μείνε και ζήσε το όνειρο μου στον ουρανό μου».  […] «Τα φανέρωσα απόψε μπροστά σου και είναι όλα δικά σου, το άγγιγμα σου μετά από καιρό μου έδωσε πνοή».

«Δυο ζωές»

Στίχοι: Λήδα Ρουμάνη
Μουσική: Γιώργος Καραδήμος
Μουσική παραγωγή – ενορχήστρωση: Θωμάς Κωνσταντίνου

Οι φωνές του Γιάννη Κότσιρα και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, ενώθηκαν για ακόμα μια φορά. Δίδαξαν και υπενθύμισαν σε όλους ξανά τη μαγεία του έρωτα και της αγάπης. Γιατί πραγματικά όταν ο έρωτας μπερδευτεί με τη μουσική, μπορούν να γίνουν πολλά. «Όταν μπαίνεις ανοίγει ο καιρός, φεύγουν μπόρες, απλώνει η ψυχή».  «Μπαίνεις στο σπίτι τραγουδάς κερνάς χαρά, με ξενυχτάς κι εγώ γελάω», είναι κάποιοι από τους στίχους. Πόση χαρά μπορεί να δώσει ο έρωτας; Πόσα χαμόγελα μπορεί να χαρίσει; Ή μάλλον πόση ζωή; Η απάντηση…στους στίχους του τραγουδιού: «Οξυγόνο, Με κρατάς».

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook