Πόσες φορές το τραγούδι ήταν η συντροφιά μας στα «μαύρα μας σύννεφα»; Είναι γεγονός πως ένα τραγούδι μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας και γενικότερα τον τρόπο σκέψης μας. Πολλά ελληνικά τραγούδια και όχι μόνο έχουν γραφτεί στην ιστορία. Και αυτό οφείλεται στη θετικότητα και τα αισιόδοξα μηνύματα που χαρίζουν απλόχερα. Αυτή τη φορά, επιλέγουμε για σας τα τρία πιο αισιόδοξα ελληνικά τραγούδια. Προσφέρουν όμορφα μηνύματα, και προπάντων χαρίζουν τη μαγεία των ονείρων και των θετικών σκέψεων!

«Ρίξε κόκκινο στη νύχτα», Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ότι πιο όμορφο θα ηχήσει στ’ αυτιά σου και για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα σου. Το «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα», κυκλοφόρησε το 1993 και μεταφράστηκε σε αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. Πρόκειται για ένα από τα πιο θετικά τραγούδια, σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου και μουσική του Chris Thompson. «Μα υπάρχω ακόμα, είμ’ ακόμα εδώ, παίρνω ανάσα και χρώμα, σε τροχιά άλλη πετώ», είναι κάποιοι από τους στίχους οι οποίοι δημιουργούν την αίσθηση της αγάπης για τη ζωή. Η ανάσα, τα χρώματα της ζωής και η δύναμη που μπορεί να δώσει σε κάθε άτομο, το ότι υπάρχει εδώ-ακόμα, είναι ότι πιο σημαντικά. «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα, ρίξε λάδι στη φωτιά», κάνε την αλλαγή, αυτό που σε ενοχλεί και σε προβληματίζει. Δώσε κόκκινο στο μαύρο και δες τη ζωή διαφορετικά!

«Η Ζωή», Demy

«Θέλω να χαίρομαι την κάθε μου στιγμή, ρυθμό στη μέρα δίνω με κάθε αφορμή, από τα δύσκολα να παίρνω δύναμη, μικρή είναι η ζωή μεγάλη όμως η ψυχή», τραγουδάει η Demy, σε στίχους της Παπαδέας Ρώμη. Πρόκειται για ένα τραγούδι το οποίο κυκλοφόρησε το 2012 και χαρίζει όλο το νόημα της ζωής. Υπενθυμίζει στους ακροατές πως η ζωή είναι μικρή• παρόλα αυτά η ψυχή μας και η δύναμη που μας προσφέρει για να δημιουργούμε μεγάλες στιγμές είναι τεράστια! «Πέτα την ασχήμια σβήσε τα μάτια τώρα κλείσε στη διαδρομή, νιώσε τον αέρα σώσε ότι έχεις δώσε. Δώσε ψυχή».

«Όμορφη μέρα», Μιχάλης Χατζηγιάννης

Για πρώτο άρθρο στο LoveLife, αναφορικά με τα πιο αισιόδοξα ελληνικά τραγούδια, δε θα έλειπε το «όμορφη μέρα» σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη και μουσική του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Κυκλοφόρησε το 2006 και μεταφράστηκε σε Αγγλικά, Κροατικά, Τουρκικά, Σλαβομακεδονικά και Ρωσικά. Μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει τραγούδι της ζωής και του έρωτα. «Όμορφη μέρα με βλέμμα χαράς, χρώματα γύρω και ελπίδες για μας». […] Στον ουρανό του θεού η φωλιά και ας μην είμαστε οι δυο μας πουλιά. Απολαμβάνω τη μέρα και χαμογελάω». Δεν είμαστε πουλιά αλλά έχουμε τη δυνατότητα να πετάμε στα σύννεφα και να ονειρευόμαστε. Άλλωστε εμείς επιλέγουμε τους ανθρώπους που θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας και μπορούμε κάλλιστα να χαμογελάμε και να απολαμβάνουμε τη ζωή!

Αυτά τα τραγούδια και άλλα τόσα που θα ακολουθήσουν, να τα σφραγίζεις στην καρδιά σου και να τα σιγοψιθυρίζεις.  Είναι από αυτά τα τραγούδια που αξίζουν.  Γιατί υπενθυμίζουν σε όλους την αξία της ζωής και των στιγμών μας.  Στιγμές που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε!

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!