Το παρελθόν δεν προσφέρει πάντοτε κακές αναμνήσεις και σκηνές που δε θέλουμε να θυμόμαστε. Κι αν κάποιες φορές συμβαίνει αυτό, να’ σαι σίγουρος ότι το παρελθόν σε διδάσκει και σε φωτίζει στο όμορφο ταξίδι που λέγεται ζωή. Έχοντας ένα άλμπουμ στο σπίτι, μπορείς να το ξεφυλλίζεις σαν ένα βιβλίο. Με τις φωτογραφίες μαθαίνεις μυστικά και γίνεσαι καλύτερος. Γι’ αυτό λοιπόν, τις φωτογραφίες του παρελθόντος να τις κρατάς όσο πιο σφικτά μπορείς.

Είναι η σκιά σου στα σκοτεινά βράδια σου

Οι φωτογραφίες σου χαρίζουν στιγμές. Μπορείς ταυτόχρονα να γελάς, να κλαις, να θυμάσαι, να στεναχωριέσαι και κάποτε να χαμογελάς μέχρι η όμορφη αυτή καμπύλη σου να φτάσει μέχρι τ’ αυτιά σου. Τις φωτογραφίες του παρελθόντος να τις κρατάς σφικτά.

Και αργότερα όταν τις αγκαλιάσεις σαν παιδιά σου, να αγκαλιάσεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Γιατί οι φωτογραφίες ενώνουν ανθρώπους, κορμιά και χαμόγελα.

Εκτός του ότι χαρίζουν στιγμές, είναι και η σκιά σου στα σκοτεινά βράδια σου. Μετά από μια δύσκολη μέρα, το άλμπουμ στο κομοδίνο σου σε περιμένει. Να το ανοίξεις και να χαθείς μέσα του.

Τις φωτογραφίες του παρελθόντος να τις κρατάς σφικτά

Τις φωτογραφίες του παρελθόντος να τις κρατάς όσο πιο σφικτά μπορείς

Όλοι έχουμε έστω και μια φωτογραφία όταν ήμασταν παιδιά. Ίσως κάποια που δείχνει εμάς στη κούνια μας, στα πρώτα βήματά μας ή στο πρώτο σβήσιμο της τούρτας.

Τι πιο όμορφο να νιώθεις πως μεγαλώνεις; Πως ανοίγεις τα φτερά σου και ανεβαίνεις τα σκαλιά των ονείρων σου; Αλήθεια, οι εικόνες αυτές μας υπενθυμίζουν την ουσία της ζωής. Το ότι ζούμε, αναπνέουμε και υπάρχουμε. Μεγαλώνουμε, γερνάμε και έχουμε γύρω μας άτομα που έτυχε να τους έχουμε συνοδοιπόρους στη ζωή μας.

Ξεφύλλισε και δες. Εσύ κλαίγοντας, γιατί η αδερφή σου, σου πήρε το φαγητό σου. Για δες. Εσύ, κρατώντας το πρώτο σου δώρο γενεθλίων. Το πρώτο ταξίδι σου, μια πόζα όταν πήρες το απολυτήριο του σχολείου σου. Το πρώτο σου φιλί, το πρόσωπό σου όταν είχες τον πρώτο εφηβικό χωρισμό. Και ύστερα αυτός/η που άλλαξε τα πάντα στη ζωή σου. Εσύ, κρατώντας το χέρι της μαμάς σου. Δίπλα ο φαλακρός μπαμπάς σου, χτενίζοντας τα δήθεν μαλλιά του.

Δες. Τον κύκλο της ζωής. Τον παππού τη γιαγιά, γνωστούς, φίλους και αυτούς που πέταξαν για τα ξένα. Να γιατί τις φωτογραφίες του παρελθόντος είναι καλό να τις κρατάς όσο πιο σφικτά μπορείς.

Τις φωτογραφίες του παρελθόντος να τις κρατάς όσο πιο σφικτά μπορείς

Οι αναμνηστικές φωτογραφίες, είτε αυτές σου φέρνουν λύπη είτε χαρά, να ξέρεις πως σε διδάσκουν.  Μπορείς να τους χαμογελάς και να πετάς μαζί τους πίσω στο χρόνο. Να τις βλέπεις και να σκαλίζεις το κάθε τι. Άλλωστε δε λένε πως τελικά μόνο αυτές μένουν; Μένουν και σου δίνουν την ευκαιρία να ξαναζωντανέψεις πρόσωπα και στιγμές.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.