Τις πύλες του στους λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης ανοίγει τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου το Fotofestival 2019, το οποίο διοργανώνουν ο Φωτογραφικός Όμιλος ΤΕΥ-ΑΤΗΚ, ο Φωτογραφικός Όμιλος Δήμου Λακατάμιας και η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Λευκωσίας.

Πρόκειται για ένα 6ήμερο φεστιβάλ, το οποίο έχει ως στόχο «ν’ αναδείξει τη τέχνη της φωτογραφίας στο νησί μας και να φέρει σε επαφή φωτογράφους και κοινό». Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διαλέξεις υψηλού επιπέδου, εργαστήρια και ανοικτές συζητήσεις, αναφορικά με τη τέχνη της φωτογραφίας.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, η ώρα 19:30, με τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης που θα φιλοξενήσει η Παλαιά Αγορά Παλλουριώτισσας, στη Λευκωσία. Η ομαδική έκθεση έχει ως τίτλο «Τοπίο και Ταξιδιωτική Φωτογραφία. Τα εγκαίνια του φεστιβάλ και συνάμα της έκθεσης θα τελέσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης. Τις μέρες που θ’ ακολουθήσουν μέχρι και το Σάββατο θα υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σειρά από σεμινάρια, διαλέξεις και εργαστήρια όπου μπορεί κανείς να εμπλουτίσει τις γνώσεις του με διάφορες πτυχές της φωτογραφικής τέχνης.

Να σημειωθεί πως είναι το 2ο Fotofestival που πραγματοποιείται στο νησί μας, μιας και το 1ο είχε διοργανωθεί το 2017. Η προσδοκία των διοργανωτών είναι το φεστιβάλ αυτό «να καταστεί θεσμός και να αποτελέσει μία πολιτιστική ομπρέλα, κάτω από την οποία θα καλλιεργείται η φωτογραφική έκφραση και η δημιουργικότητα».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και γενικότερα για το φεστιβάλ στη δημόσια ομάδα που υπάρχει στο facebook με την ονομασία Fotofestival 2019.

Αν λοιπόν αγαπάς τη τέχνη της φωτογραφίας, μην το χάσεις!