Τα τελευταία χρόνια ο πεζοπορικός τουρισμός ανθίζει ανά το παγκόσμιο. Ένα είδος τουρισμού ιδανικό για τον καθένα, που δεν απαιτεί πολλά έξοδα και συνδυάζει την ίδια ώρα την χαλάρωση, περιπέτεια και φυσικά έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία. Το μόνο που είναι αναγκαίο για αυτή τη μορφή τουρισμού είναι ένα μονοπάτι και ανά το παγκόσμιο υπάρχουν χιλιάδες τέτοια. Ένα όμως απ’ τα πιο εύκολα και ταυτόχρονα πιο ωραία μονοπάτια της Ελλάδας είναι το Δραπανίτικα – Άσσος στο νησί της Κεφαλονιάς στο Ιόνιο πέλαγος.

Το μονοπάτι

Πρόκειται για ένα μονοπάτι περίπου 9 χιλιομέτρων και αρκετά εύκολο για τον καθένα. Λειτουργεί ως μια «όαση» για τα μάτια, χαλαρώνει το πνεύμα και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον πεζοπόρο. Ξεκινώντας απ’ το παλιό χωριό Δραπανίτικα το μονοπάτι σε οδηγεί στο γραφικό χωριό της Άσσου και συνεχίζει στην χερσόνησο με το Βενετικό Κάστρο να ξεπροβάλει και να δίνει μια διαφορετική νότα στην περιοχή αλλά και στην εμπειρία του πεζοπόρου.

Το Βενετικό Κάστρο

Το κάστρο χτίστηκε στην περιοχή πίσω στο μακρινό 1593 από τους Βενετούς. Ο σκοπός του ήταν η αμυντική οχύρωση της περιοχής. Η θέση του καθόλου τυχαία και γι’ αυτό από εκείνο το σημείο το μάτι αγναντεύει χιλιόμετρα μακριά. Ξεχωρίζει για την Βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα απ’ τα πιο θαυμαστά αξιοθέατα της περιοχής.

Η μαγευτική θέα

Την περιοχή κοσμούν πεύκα και κυπαρίσσια, ενώ την ίδια στιγμή η θέα σαγηνεύει. Μπροστά σου υπάρχουν απότομοι γκρεμοί με το πράσινο χρώμα της πανίδας να «δένει» με το βαθύ μπλε της θάλασσας. Η θέα στο Ιόνιο πέλαγος είναι μοναδική και πρόκειται για μια «όαση» στο μάτι.

Σε μόλις 9 χιλιόμετρα το μονοπάτι Δραπανίτικα – Άσσος προσφέρει μια πραγματικά γεμάτη και μοναδική εμπειρία. Είναι μάλιστα ιδανικό μονοπάτι ακόμη και για τους αρχάριους πεζοπόρους. Αυτούς που θέλουν να απολαύσαν μέσα από ένα περίπατο μια πανέμορφη περιοχή τόσο από πλευρά φυσικής ομορφιάς όσο και από σημάδια του παρελθόντος.