Η Πελοπόννησος ως προορισμός προσφέρει αμέτρητες επιλογές όσον αφορά το τι θέλει κάποιος να δει ή να απολαύσεις στις διακοπές του.

Από όμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά, έως ερημικές κι άγριες θάλασσες, αρχαία μνημεία κάστρα και φυσικά πόλεις με πολύ ξενύχτι και διασκέδαση!

Όλη η ακτογραμμή της Πελοποννήσου κρύβει υπέροχες αμμώδεις παραλίες με καθαρά, κρυσταλλένια νερά και μικρούς γραφικούς κολπίσκους, οργανωμένες ή μη. Το εξαιρετικό τους κάλλος αναμφισβήτητα θα σας γοητεύσει. Κορυφαίας ομορφιάς παραλίες είναι η εξωτική Ελαφόνησος και η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία, που αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών, κάθε χρόνο, από όλο τον κόσμο. Ξεχωριστές είναι, επίσης, όλες σχεδόν οι παραλίες στην περιοχή του Καϊάφα και του Κυπαρισσιακού κόλπου, στην περιοχή της Καρδαμύλης, στην Παλιά Επίδαυρο, στο Πόρτο Χέλι. Ο λόγος είναι η υπέροχη φύση που αγκαλιάζει τα ζαφειρένια νερά τους.

Η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς και το Ναύπλιο με την Ακροναυπλία και το Μπούρτζι είναι από τους πλέον διάσημους, ρομαντικούς προορισμούς της Ελλάδας, ιδανικοί για εκδρομές με όλη την οικογένεια. Στα Καλάβρυτα θα βρείτε το χιονοδρομικό κέντρο καθώς και τον περίφημο οδοντωτό ο οποίος κάνει μια απίστευτη διαδρομή ανάμεσα στη φύση, το φαράγγι του Βουραϊκού, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε δυο σημαντικά θρησκευτικά αξιοθέατα, το Μέγα Σπήλαιο και την Αγία Λαύρα.

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την Αρχαία Ολυμπία. Η Ολυμπία ήταν κατά την αρχαιότητα ιερός χώρος αφιερωμένος στον Δία, με αγωνίσματα που καθιερώθηκαν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του, τους πασίγνωστους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι πρώτοι αγώνες διεξήχθησαν το 776 π.Χ., όταν, κατά την παράδοση, ο Λυκούργος από τη Σπάρτη ήλθε σε συμφωνία με τον Ίφιτο, το βασιλιά της Ήλιδας, σχετικά με την καθιέρωση λατρευτικών εκδηλώσεων στην Ολυμπία, προς τιμήν του θεού. Εκεί θα δείτε και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου βρίσκεται το περίφημο άγαλμα Ερμής του Πραξιτέλη.

Επίσης σημείο κατατεθέν της Πελοποννήσου είναι τα Σπήλαια του Διρού, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια και βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο του Διρού. Κάτω από το λιτό τοπίο της Μάνης η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία που αποτελείται από κατάλευκους σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Οργανώστε λοιπόν τις επόμενες σας διακοπές καθιστώντας την Πελοπόννησο ως προορισμό!