Η Σοφία Γεωργίου μετά από δεκάδες ταξίδια που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στα πιο περίεργα και µακρινά µέρη της γης, αποθανατίζει τη ζωή και την κοινωνία της κάθε χώρας, χωρίς καµιά επεξεργασία ή ωραιοποίηση. Επικεντρώνεται κυρίως σε τοπία αλλά και τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους. Με γνώμονα τη φυσική απεικόνιση δημιούργησε μια μεγάλη γκάμα από φωτογραφίες τις οποίες έχει παρουσιάσει σε διάφορες εκθέσεις, ατομικές μα και ομαδικές. Μέσα από τα μάτια της Σοφίας μπορούμε να γνωρίσουμε πολιτισμούς, περιοχές αδιάβατες.

Χιλή, Νέα Ζηλανδία, Αιθιοπία

Έχει ταξιδέψει σε χώρες όπως Χιλή, Αιθιοπία, Νεπάλ, Νέα Ζηλανδία, Σιβηρία. Έχει γνωρίσει πάρα πολύ κόσμο, απλό καθημερινό που με τις αναζητήσεις της, τους έχει κατατάξει όλους κάτω από ένα ουρανό. Άλλωστε, όλοι άνθρωποι είμαστε, το μόνο που μας διαχωρίζει είναι η χώρα προέλευσης…

Στόχος ζωής

Η Σοφία είναι ο άνθρωπος που δεν αποζητά την επιβεβαίωση στη δουλειά της. Ότι κάνει, το κάνει με στόχο τη δική της ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Τα ταξίδια της την έχουν μεταποιήσει σε ένα υπομονετικό άνθρωπο που θέλει να αποτυπώσει τη στιγμή. Στόχος ζωής της είναι να ταξιδέψει σε όσο πιο πολλές χώρες μπορέσει για ν’ αποτυπώσει τις συνήθειες τους. Εξάλλου όπως δηλώνει: «Κάθε ταξίδι είναι μια καινούρια εμπειρία ζωής. Γνωρίζοντας συνεχώς καινούριους τόπους, άλλους πολιτισμούς μαθαίνεις πως ζει ο υπόλοιπος κόσμος. Ταξιδεύοντας σε τέτοιους προορισμούς μαθαίνεις να εκτιμάς αυτά που έχεις».

love-life-travelling

Παλαιχώρι, τόπος καταγωγής

Με καταγωγή της το Παλαιχώρι έχει μεγαλώσει μέσα στη φύση κι’ έχει εκτιμήσει την μαγεία της όσο κανείς άλλος. Η απλότητα που τη διακατέχει της έχει υποδείξει τον τρόπο για να αποθανατίζει έτσι τις φωτογραφίες της. Διαμένει μόνιμα πλέον στο χωριό αλλά μετακινείται συχνά στην πόλη για δουλειά.

Μέσα από τα μάτια της Σοφίας

Επόμενοι προορισμοί

Στα επόμενα σχέδια της κατατάσσονται προορισμοί ακόμη πιο μακρινοί και πρωτόγνωροι προορισμοί όπως είναι η Αλάσκα και η Ανταρτική.

Εμείς να της ευχηθούμε να μπορέσει να πραγματοποιήσει όλα τα όνειρα της και να γεμίσει όσα πιο πολλά άλμπουμς είναι εφικτό μπορεί. Κι’ εμείς σαν απλοί θεατές να μπορούμε ν’ απολαμβάνουμε τις φωτογραφίες της.

Αν θέλετε να προμηθευτείτε τις φωτογραφίες της Σοφίας μπορείτε να της στείλετε email στο sofiageo@cytanet.com.cy

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!